ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Θέρμο :Διήμερο σεμινάριο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης


Το Κ.Π.Ε. Θέρμου σε συνεργασία με το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της παιδαγωγικής του ομάδας στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.).

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προγραμματίζει τη διοργάνωση διήμερου εισαγωγικού επιμορφωτικού σεμιναρίου στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στις 2 και 3 Φεβρουαρίου του 2018, με θέμα: «Διαχείριση και ανάδειξη του πολιτισμικού περιβάλλοντος-Σύγχρονες προσεγγίσεις- Αειφορία».

Η έναρξή του θα είναι στις 17:00 την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας (στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου) και η λήξη το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου στις 15:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση βασικών δεξιοτήτων και γνώσεων, που αφορούν στην υλοποίηση ενός περιβαλλοντικού προγράμματος στην τάξη δίνοντας έμφαση στην απόκτηση διδακτικής μεθοδολογίας θεωρητικής και βιωματικής.

Το σεμινάριο επίσης στοχεύει:

Στην παιδαγωγική και επιστημονική υποστήριξη των εκπαιδευτικών που υλοποιούν σχετικό πρόγραμμα τη φετινή χρονιά ή προτίθενται να υλοποιήσουν στο μέλλον.
Στην αειφορική προσέγγιση των μνημείων ως μέρος της σύγχρονης ζωής.
Στην αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από την κοινωνική καινοτομία.
Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί, που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, να αποστείλουν τις αιτήσεις τους στους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεών τους μέχρι την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια