ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Η εορτή της Παναγίας της Παραμυθίας στον Ι.Ν Αγίας Τριάδος Αγρινίου –Χειροτονία π.Γεώργιου Λαζούρα(φωτο)


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου, η σύναξη της ιεράς και θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Παραμυθίας αντίγραφο της οποίας φυλάσσεται στον Ιερό Ναό. Ήταν 29 Ιανουαρίου 2017 όταν ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας π.Εφραίμ, μετέφερε και αφιέρωσε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου, την ιερά αυτή εικόνα.  Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του π. Γεωργίου Λαζούρα.  

Ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς συνεχάρη τον υποψήφιο για την απόφασή του να διακονήσει την Εκκλησία σ’αυτούς τους αντιπνευματικούς καιρούς και μετέφερε επιγραμματικά τις διδαχές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού για την ιερωσύνη και τον ιερέα. Ο Άγιος Κοσμάς ανεβάζει την ιερωσύνη και τον ιερέα πάνω από τους Αγγέλους, προτρέπει τον ιερέα να εισέρχεται στην ιερωσύνη με αγγελική καθαρότητα να ζη και να διακονεί σαν Άγγελος, να διακονεί με αγάπη θυσιαστική τους αδελφούς χριστιανούς και να ομολογεί τον Χριστό και την Ορθόδοξο αλήθεια με παρρησία. Ιδιαιτέρως προέτρεψε τον χειροτονούμενο, τώρα που πολεμείται η Ορθοδοξία μας και προδίδεται η ακεραιότητα της πατρίδος μας, να γίνει αγωνιστής και υπέρμαχος της πίστεως και της πατρίδος.
Κατά την διάρκεια του κοινωνικού το θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Φιλάρετος Σπανόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε εμπεριστατωμένα στο Πανάγιο Πρόσωπο της Παναγίας.
Στο τέλος, ο νέος διάκονος π.Γεώργιος δέχθηκε συγκινημένος εγκάρδιες ευχές από το πολυπληθές εκκλησίασμα και μοίρασε ως ενθύμιο μία αναμνηστική εικόνα. Να επισημάνουμε ότι με απόφαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου και την ευλογία του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ.Κοσμά, η εορτή της Συνάξεως της Παναγίας της Παραμυθίας καθιερώνεται από φέτος ως η δεύτερη Ιερά Πανήγυρις του Ιερού Ναού.
















Το agriniolike.gr συγχαίρει και εύχεται στον π.Γεώργιο Λαζούρα να είναι Άξιος 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια