ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο : Θεωρητική εκπαίδευση των διαιτητών της ΕΠΣ Αιτ/νιας


Σε κανονικούς ρυθμούς κινείται πλέον και η θεωρητική εκπαίδευση των διαιτητών της ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, μετά την διακοπή που μεσολάβησε για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στην Δευτεριάτικη επιμορφωτική συγκέντρωση της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου 2018, ομιλητής ήταν το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ.

Ο Αγρινιώτης εκπαιδευτής διαιτησίας καταπιάστηκε με ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του ποδοσφαίρου που έχει να κάνει με την "ΠΡΟΣΠΟΙΗΣΗ - ΘΕΑΤΡΟ" των ποδοσφαιριστών  (σε οποιοδήποτε σημείο του αγωνιστικού χώρου), προκειμένου να εκμαιεύσουν ένα όφελος για την ομάδα τους, επιδεικνύοντας όμως ταυτόχρονα ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

Η ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Σ.Δ.Π.Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Αρχικά δόθηκε η ερμηνεία της παράβασης, ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα η προϋπόθεση της άριστης φυσικής κατάστασης και της καλής θέσης προκειμένου να ληφθεί η ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. 
Έτσι λοιπόν, "ΠΡΟΣΠΟΙΗΣΗ - ΘΕΑΤΡΟ" έχουμε όταν ένας ποδοσφαιριστής προσπαθεί να παραπλανήσει τον διαιτητή προσποιούμενος, για παράδειγμα, τραυματισμό ή ότι δέχθηκε φάουλ.
Αυτή του η στάση  συνιστά αντιαθλητική συμπεριφορά και θα πρέπει ο παραβάτης παίκτης να ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ και να καταλογίζεται εις βάρος του ένα ΕΜΜΕΣΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΚΤΙΣΜΑ.

Ο κ. ΚΑΨΑΛΗΣ παρουσίασε το α' μέρος της εισήγησής του προβάλλοντας 11 συνολικά φάσεις από διεθνείς διοργανώσεις που είχαν να κάνουν με περιπτώσεις που θα έπρεπε ο διαιτητής του αγώνα να τιμωρήσει τον παραβάτη ποδοσφαιριστή για "ΘΕΑΤΡΟ" ή να αφήσει το παιχνίδι να ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ αν έκρινε ότι η πτώση του επιτιθέμενου ήταν προϊόν μιας φυσικής επαφής χωρίς όμως να προκύπτει παράβαση.

"ΠΡΟΣΠΟΙΗΣΗ - ΘΕΑΤΡΟ"

Μετά την προβολή της κάθε φάσης ακολουθούσε με τυχαία επιλογή η γνώμη ενός διαιτητή για το ποιά θα έπρεπε να είναι η σωστή απόφαση και γιατί.

Ο έμπειρος εκπαιδευτής ανέλυσε διεξοδικά  και με ιδιαίτερη άνεση περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με το νευραλγικό αυτό κομμάτι του ποδοσφαίρου ("ΠΡΟΣΠΟΙΗΣΗ - ΘΕΑΤΡΟ") λύνοντας τις όποιες απορίες δημιουργήθηκαν, ενώ θα ακολουθήσει και το β' μέρος.

http://sdpna.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια