ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Επιστολή της διευθύντριας Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στον δήμαρχο Αγρινίου

Αποτέλεσμα εικόνας για agrinio like καβακος

Η Διευθύντρια της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών απέστειλε στον Δήμαρχο Αγρινίου επιστολή με την τοποθέτηση του κ. Καβάκου  σχετικά με την τιμητική πρόταση της ανακήρυξης του σε επίτιμο Δημότη της πόλης του Αγρινίου.

Επισυνάπτεται το κείμενο της επιστολής.

Από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,
Για τον τιμημένο με τις ανώτατες μουσικές διακρίσεις παγκοσμίως Λεωνίδα Καβάκο προέχει η προσφορά μουσικής και η προσφορά στη μουσική. Το υψηλό επίπεδο της συναυλίας στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου το οποίο από κοινού διασφαλίσαμε, αλλά και ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας της εκδήλωσης δείχνουν με σαφήνεια τις προτεραιότητες αλλά και τις αξίες τις οποίες ο «βιολιστής των βιολιστών», όπως τον έχει αποκαλέσει το μεγαλύτερο μουσικό περιοδικό TheStrad, Λεωνίδας Καβάκος αλλά και όλοι εμείς στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών προτάσσουμε. 
Ο Λεωνίδας Καβάκος έχει μιλήσει θερμά για τη σημασία που δίνει στην προσφορά μουσικών συναυλιών, αντάξιων με αυτές που δίνονται στις μεγαλύτερες πόλεις και αίθουσες του κόσμου, στην ελληνική περιφέρεια. Μια πεποίθηση που γίνεται μουσική πράξη και εμπειρία για το κοινό του Αγρινίου, το οποίο εκτιμά και τιμά. Ο ίδιος επιθυμεί το βάρος να δοθεί στη μουσική ως αξία, προσφορά και παρακαταθήκη γνώσης για το μέλλον. Η εκτίμηση να μετατοπιστεί από τα πρόσωπα και τις εθιμοτυπίες (που συχνά γίνονται ερήμην τους υποκείμενα άσκησης μικροπολιτικής) στα μουσικά έργα. Ως εκ τούτου, ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο Αγρινίου για την πρωτοβουλία του και παρακαλούμε η τιμητική προσφορά του Κλειδιού της Πόλης του Αγρινίου να παραμείνει για το μέλλον στο οποίο προσβλέπουμε και επενδύουμε.
Εκ της Διευθύνσεως της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Αλίκη Φιδετζή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια