ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Απάντηση Π. Καμμένου σε ερώτηση Κ. Καραγκούνη για το 2/39 Σ.Ε. Μεσολογγίου

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike 2/39

Απάντηση έδωσε ο Υπουργός Πάνος Καμμένος σε ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Κώστα Καραγκούνη, με θέμα το ΚΕΝ 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου (2/39ΣΠ).

Ακολουθεί η ερώτηση του Κ. Καραγκούνη

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
ΘΕΜΑ: ΚΕΝ 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων, Μεσολογγίου (2/39ΣΠ)

Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει πλήθος δημοσιευμάτων που αναφέρεται στην αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα στην αντικατάσταση, ίσως και κατάργηση, των υφισταμένων Κέντρων Εκπαιδεύσεως Νεοσύλλεκτων. Ανάμεσα στα Κέντρα Εκπαιδεύσεως που βρίσκονται υπό πιθανή κατάργηση είναι και αυτό του Μεσολογγίου. Μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή αφού θα ήταν πλήγμα πρώτα σε ιστορικό επίπεδο για την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου αλλά βέβαια και σε οικονομικό επίπεδο αφού το στρατόπεδο ενδυναμώνει την οικονομική ζωή της περιοχής.

Δεδομένου ότι:

Το ΚΕΝ Μεσολογγίου δέχεται περί τα 800 άτομα σε κάθε ΕΣΣΟ.
Το ΚΕΝ Μεσολογγίου έχει άριστες υποδομές και στελέχωση διασφαλίζοντας την ομαλή προσαρμογή και άριστη εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων.
Ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

Τι προτίθεστε να κάνετε ως προς τη λειτουργία ή μη του ΚΕΝ Μεσολογγίου, εφόσον προχωρήσετε στις αλλαγές του συστήματος κατάταξης που εξετάζει το Υπουργείο;

Αθήνα, 17-1-2018
Ο Ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Καραγκούνης

Ακολουθεί η απάντηση του Π. Καμμένου

Απάντηση έδωσε ο Υπουργός Πάνος Καμμένος σε ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Κώστα Καραγκούνη, με θέμα το ΚΕΝ 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου (2/39ΣΠ).

Σε απάντηση της Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης με θέμα «ΚΕΝ 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων, Μεσολογγίου (2/39 ΣΠ)» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:

Η αναδιοργάνωση του συστήματος κατάταξης των νεοσυλλέκτων οπλιτών θητείας του Σ.Ξ εντάσσεται στη γενικότερη εν εξελίξει διαδικασία βελτιστοποίησης της λειτουργικότητας και της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ), διασφαλίζοντας εξοικονόμηση πόρων και πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, μέσων και υποδομών.

Υπό το ανωτέρω πρίσμα, η κατάταξη των νεοσυλλέκτων οπλιτών του Σ.Ξ θα πραγματοποιείται σε 23 Σημεία Υποδοχής σε όλη την επικράτεια, με εφαρμογή από το Μάρτιο του 2018.

Τέλος σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του 2/39 ΣΕ, όπως και για τα λοιπά Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, αυτή εντάσσεται στη γενικότερη αναδιοργάνωση των Ε.Δ, η οποία μελετάται την παρούσα περίοδο, χωρίς να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια