ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Γ. Βαρεμένος : "Η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το Προσφυγικό δεν είναι εργαλείο για την άσκηση πιέσεων"

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike βαρεμένος

«Είναι καιρός, η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για το Προσφυγικό να εφαρμοστεί πλήρως και από τις δύο πλευρές και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τη χρησιμοποιεί ως εργαλείο για την άσκηση πιέσεων σε γειτονικές χώρες». Αυτό τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος μιλώντας στη Διάσκεψη των Προέδρων Κοινοβουλίων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο, στο Κάιρο, όπου εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Νίκο Βούτση

Για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, η οποία, όπως είπε, βρίσκει τεράστιο έδαφος στα κηρύγματα μίσους μέσω του Ίντερνετ, ο κ. Βαρεμένος είπε ότι  πρέπει να αντιμετωπισθούν οι αιτίες που προκαλούν το φαινόμενο, όπως είναι οι πόλεμοι, η εξαθλίωση και οι δραματικές κλιματικές αλλαγές.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων επισήμανε τον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή, καθώς και τη σημασία της τριμερούς, μαζί με την Κύπρο, συνεργασίας σε πολλά επίπεδα.

Η Ευρώπη, είπε ο κ. Βαρεμένος, μπορεί να πρωτοστατήσει σε μια πολιτική συνεργασίας στη Μεσόγειο και στον αραβικό κόσμο, και να παίξει σημαντικό ρόλο για την επανέναρξη των συνομιλιών για την επίτευξη μιας δίκαιης λύσης στην ισραηλο-παλαιστινιακή διένεξη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια