ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι



Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 24.04.2018 η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι (Διοικητήριο) ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου. Παράλληλα έγινε και ένας απολογισμός της δύσκολης χειμερινής περιόδου λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που συνέβησαν. Τα θέματα που κυριάρχησαν κατά την σημερινή συνεδρίαση ήταν η προστασία των πολιτών, η διατήρηση του φυσικού μας πλούτου, τον οποίο οφείλουμε να παραδώσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές, καθώς και η διεκδίκηση περισσότερων πόρων για δράσεις προστασίας από φυσικές καταστροφές.
Από τα σημαντικότερα θέματα που τέθηκαν στην συνάντηση ήταν η χαρτογράφηση κινδύνου δασικής πυρκαγιάς και ευπαθών περιοχών με βάση τα στοιχεία των τελευταίων ετών, ενώ έγινε εκτενής αναφορά στην πρόοδο των εργασιών που έχουν γίνει στον τομέα των δράσεων πρόληψης και πυροπροστασίας. Επιπρόσθετα συζητήθηκαν η ενεργοποίηση του δικτύου ενημέρωσης σε έκτακτα περιστατικά και σε ημέρες υψηλής επικινδυνότητας καθώς και τα μέτρα για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς από την εκτέλεση γεωργικών και άλλων εργασιών περιορισμένης έκτασης στην ύπαιθρο. Επίσης τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη συνεργασίας για τον συντονισμό και την κινητοποίηση των εθελοντικών οργανώσεων με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την επιτήρηση ευπαθών περιοχών, καθώς και η πραγματοποίηση μεικτών περιπολιών και ασκήσεων επικοινωνίας.


Όπως δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, θα είναι παρών σε όλα τα συμβάντα, παρέχοντας όλα τα αναγκαία μέσα για την υποβοήθηση του έργου των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, και σε αυτό θα συμβάλει και η βοήθεια των Δήμων, οι οποίοι ανταποκρίνονται άμεσα και με τον καλύτερο τρόπο όταν χρειάζεται.
Συνεχάρη δε τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι ίδιοι και τα στελέχη τους προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις τεράστιες ανάγκες που δημιουργούνται ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.
Στη συνεδρίαση προήδρευσε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χριστίνα Σταρακά και συμμετείχαν: οι Δήμοι της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ο Διοικητής των Νοσοκομείων Μεσολογγίου και Αγρινίου, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, η Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας και Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας, ο Λιμενάρχης Μεσολογγίου, η ΔΕΔΔΗΕ Μεσολογγίου, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΠΔΕ, ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης τεχνικών έργων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ο Υπεύθυνος Μηχανημάτων Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ο Προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας και Μέριμνας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δασών Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, οι Δασάρχες Αγρινίου, Ναυπάκτου, Αμφιλοχίας και Μεσολογγίου, Εκπρόσωποι από το 2/39 Σύνταγμα Πεζικού και την 131 Σμηναρχία Μάχης καθώς και Εκπρόσωποι Εθελοντικών Οργανώσεων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια