Αγρίνιο :Έκθεση έργων-κατασκευών μαθητών από ανακυκλώσιμα υλικα (φωτο)Με τη συμμετοχή 17 σχολείων πραγματοποιείται η έκθεση  έργων  και κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά στο πλαίσιο της Σχολικής Εβδομάδας  Let’s Do It Greece.

Οι μαθητές εκθέτουν στην πλατεία Δημοκρατίας ευφάνταστες κατασκευές από χαρτί και ανακυκλώσιμα υλικά καθώς και χειροποίητα προϊόντα από οικολογικά υλικά. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη  στην ανακύκλωση στην οποία ο Δήμος Αγρινίου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα όπως εξηγεί ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Γκούντας:  “Είναι πραγματικά αισιόδοξο να βλέπεις τα παιδιά ν΄ ανταποκρίνονται στις δράσεις που αφορούν στην ανακύκλωση. Δεν θα σταματήσω να λέω ότι πρέπει όλοι να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στα σκουπίδια γιατί πραγματικά τίποτα δεν πάει χαμένο. Στο Αγρίνιο αποτελεί στόχευση της κεντρικής πολιτικής μας και ενδεικτικά θα αναφέρω ότι το 2016 και το 2017 έχει διπλασιαστεί ο όγκος των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων ανά μήνα, από 110 τόνους σε 240 τόνους”.

Τις προσπάθειες των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους παρότρυνε η Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου. Η επικεφαλής των εθελοντών Ανθούλα Μακρή αναφέρθηκε στον ενθουσιασμό και την προσπάθεια  των παιδιών:

 “ Οι μικροί Αγρινιώτες στέλνουν σήμερα ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το περιβάλλον μας. Όλες αυτές τις εβδομάδες  εργάστηκαν μεθοδικά για να ομορφύνουν τα σχολεία τους  και τις πλατείες σε όλες τις δημοτικές κοινότητες. Το Αγρίνιο μετέχει  στην μεγαλύτερη εθελοντική πρωτοβουλία της χώρας και εμείς είμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι για το μήνυμα που στέλνουμε σε όλη την χώρα”.

Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.