ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Φαρμακείο



   Την  Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 οι μαθητές των δυο τμημάτων της Γ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου με τις δασκάλες τους  επισκέφτηκαν  το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αγρινίου στα πλαίσια ευαισθητοποίησης των μικρών μαθητών σε θέματα προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο του  Κοινωνικού Φαρμακείου και ενημερώθηκαν  για τον τρόπο λειτουργίας, την καθημερινή εξυπηρέτηση των δικαιούχων και την πολύ μεγάλη και σημαντική ανταπόκριση των πολιτών σε δωρεές φαρμάκων. 

   Η  Κοινωνική Λειτουργός κατόπιν, ενημέρωσε τους μικρούς μαθητές και τις δασκάλες τους για το έργο και τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι τρεις δομές -Κοινωνικό Ιατρείο- Κοινωνικό Φαρμακείο- Κοινωνικό Οδοντιατρείο στους  πολίτες  και συζήτησε με τα παιδιά τρόπους και δράσεις στις οποίες μπορούν να λάβουν μέρος ως ευαισθητοποιημένοι και αλληλέγγυοι πολίτες. Επίσης συμμετείχαν σε βιωματικό παιχνίδι συναισθημάτων με την ψυχολόγο του Κοινωνικού Ιατρείου και διαπίστωσαν έμπρακτα την έννοια του εθελοντισμού καθώς υποβλήθηκαν σε προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο από εθελόντρια οδοντίατρο του  Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου. Παιδιά, εκπαιδευτικοί και προσωπικό δεσμεύτηκαν ότι σύντομα θα ξανασυναντηθούν σε μια κοινή δράση  προσφοράς και αλληλεγγύης. 

   Οι τρείς παραπάνω δομές αποτελούν μέρος ενός δικτύου Δομών Κοινωνικής Προστασίας, Βασικών Αγαθών και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου που  στόχο έχουν την πρόληψη, τη στήριξη και την ενδυνάμωση των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού του. 

   Από το Δεκέμβριο του 2017 ο Δήμος Αγρινίου στελέχωσε με εξειδικευμένο προσωπικό το Κοινωνικό Φαρμακείο εντάσσοντας τη δομή στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδος ΕΣΠΑ 2014-2020.

   Το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί καθημερινά από τις 7:00π.μ  μέχρι τις      15:00 μ.μ παρέχοντας δωρεάν φαρμακευτικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα στους δικαιούχους του, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και παράλληλα 


δέχεται δωρεές φαρμάκων και παρα-φαρμακευτικών προϊόντων. Πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας και για δωρεές  στο τηλέφωνο 26410-33580 και 33582  ή στη διεύθυνση Παλαμά 20 .


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια