ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ο Γιώργος Βασιλείου στον AERA F.M 99,5 για την παραίτησή του ως εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αθήνα


Την παραίτησή του από τα καθήκοντά του, ως εκπροσώπου Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αθήνα, υπέβαλλε ο Αιτωλοακαρνάνας δημοσιογράφος Γιώργος Βασιλείου χθες Πέμπτη 24/5/2018.

Για αυτή του την απόφαση, για την συνέχιση της πολιτικής του δραστηριότητας με περισσότερο ζήλο, για την παραμονή του στην θέση του Δ/τη του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδος καθώς και για τα συναισθήματά του κατά τα δέκα χρόνια παραμονής του ως εκπροσώπου Τύπου τού Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αθήνα μίλησε στην Δημοσιογράφο Δήμητρα Νταγιάντα και στην εκπομπή «Γιατί Όλα Συμβαίνουν» στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Aera f.m 99,5 .

Επίσης ο κ. Βασιλείου απάντησε και σε ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με τα τελευταία δημοσιεύματα που αναφέρονται στην κακή διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του Πατριαρχείου και κατά πόσο αυτά επηρέασαν την απόφασή του ή όχι.

«Δε παραιτήθηκα από την θέση του Δ/τη του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδος και αυτό θα πρέπει να το διευκρινίσω, παραιτήθηκα ως εκπρόσωπος Τύπου τού Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αθήνα. Η πρώτη μου σκέψη για να παραιτηθώ από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ήταν η εμπλοκή μου στα πολιτικά δρώμενα της τοπικής μας κοινωνίας όπως γνωρίζεται. Ήμουν υποψήφιος στον νομό Αιτ/νίας με τον ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσω να είμαι και κάποιος ο οποίος θέλει να πολιτεύεται στην τοπική του κοινωνία και μπορεί να έχει και τέτοιους τίτλους που από οποιονδήποτε μπορεί να θεωρηθεί πως τους χρησιμοποιεί για να προβάλλεται.

Μέσα λοιπόν στους στόχους μιας αξιοπρέπειας, όταν κάποιος ασχολείται με κάποια πολιτικά θέματα δεν πρέπει να εμπλέκει θρησκευτικά συναισθήματα και να δημιουργεί κάποιες άλλες καταστάσεις και κάποιο άλλο κλίμα μεταξύ αυτών που θα ζητήσει την ψήφο τους ή θα τους υπερασπιστεί σε κάποια θέματα στο μέλλον από πολιτική πλευρά.

Το είχα αναφέρει και το είχα υποστηρίξει και όταν πρωτοκατέβηκα στον πολιτικό στίβο.Έχω αγνές προθέσεις γι αυτή μου την κίνηση Κρατάω λοιπόν αυτή την υπόσχεση και θα προσπαθήσω να την διατηρήσω ώστε να είμαι ισότιμος και ισόποσος προς και στους άλλους πολιτευτές του Νομού. Από εκεί και πέρα ο κάθε πολίτης θα διαλέξει και θα αποφασίσει για το ποιόν θέλει να επιλέξει ώστε να τον εκπροσωπήσει στην Βουλή στις ερχόμενες πολιτικές εξελίξεις.

Πρέπει να αρχίζουμε να δραστηριοποιούμαστε σιγά σιγά με αυτό που θέλουμε να πετύχουμε και να απεγκλωβιζόμαστε από κάποιες άλλες εργασίες, ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας από άλλο μετερίζι πέραν της εκκλησίας.

Όσο για τα δημοσιεύματα που το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν και αναφέρονται στην κακή διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του Πατριαρχείου, ο κ. Βασιλείου ερωτήθηκε από την κα Νταγιάντα αν ήταν ένας από τους λόγους που τον επηρέασαν ώστε να παραιτηθεί από την θέση του αυτή και ο ίδιος απάντησε:

«H εκπροσώπησή μου ήταν στην Αθήνα οπότε δεν υπάρχει τίποτα από όσα έχουν δημοσιευθεί, που δεν ξέρουμε ακόμη αν αληθεύουν ή όχι, που να με αγγίζουν ή να έχω σχέση και να γνωρίζω. Αυτή είναι μια παλαιά ιστορία που ξεκινά από τον προηγούμενο Πατριάρχη και ίσως ακολουθήσει και τον επόμενο και οι αρμόδιες αρχές θα δώσουν τις απαντήσεις. Δεν υπήρχε λοιπόν καμία εμπλοκή απλά ήταν η απόφασή μου από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με τον πολιτικό στίβο, πως όποτε αποφασίσω να δοθώ ολοκληρωτικά

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το τι κρατά ο ίδιος από τα δέκα χρόνια σε αυτή την θέση, ο κος Βασιλείου μίλησε για την τιμή που του έκανε ο ίδιος ο Πατριάρχης με την θέση αυτή και στην συνέχεια τον πρότεινε και στον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

«Τα συναισθήματα είναι πάμπολλα, με αξίωσε ο Θεός να υπηρετήσω την Εκκλησία που ιδρύθηκε ο Χριστιανισμός, από την άλλη πλευρά έχω δεθεί με τα θρησκευτικά προσκυνήματα και θα συνεχίσω να στηρίζω τον θεσμό, τον Πατριάρχη και την Αγιοταφική Αδελφότητα» τόνισε ολοκληρώνοντας την συνέντευξη ο κ. Βασιλείου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια