ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Διμοιρία Ματ και προστατευτικά κιγκλιδώματα για 12 πλημμυροπαθείς και ένα πανό στην πλατεία Παναγόπουλου(φωτό)


Τελικά και ο γιαλός είναι στραβός και στραβά αρμενίζουμε όπως αποδείχθηκε χθες το απόγευμα στην πλατεία Παναγόπουλου(Σιντριβάνι) στην πόλη του Αγρινίου-Κρατήστε την διαπίστωσή μας και θα ακολουθήστε μας. . .

Ο λόγος για την προγραμματισμένη κινητοποίηση στις 16:30, των πλημμυροπαθών του Ζευγαρακίου του Δήμου Αγρινίου, που μετά από τις καταστροφές που δέχθηκε και αυτό το χωριό όπως και πολλά ακόμη του Δήμου στις 2 Δεκεμβρίου 2017, δεν έλαβαν ούτε ευρώ οι κάτοικοι για να επουλώσουν τις αρχικές τους οικονομικές ανάγκες.

Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Θ. Παπαδόπουλο χθες Παρασκευή 1/6/2018, ο πρόεδρος του χωριού Ζευγαράκι μίλησε στην εκπομπή μας «Γιατί Όλα Συμβαίνουν» στον AERA FM 99,5 και στην δημοσιογράφο Δήμητρα Νταγιάντα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι ακόμη και σήμερα, για τις μη ενέργειες που έχουν γίνει ώστε να υπάρχει προστασία και μέριμνα για την επόμενη έντονη κακοκαιρία, για τα προβλήματα και από την στάθμη της Λίμνης, για τα χρήματα που δεν έχουν καταβληθεί ακόμη και για τις πληγές που οι κάτοικοι προσπάθησαν να κλείσουν ολομόναχοι.

Η κινητοποίηση αυτή(από τις 16:30) είχε ως σκοπό σύμφωνα με τον πρόεδρο του χωριού κ. Παπαδόπουλο να ακουστούν οι φωνές των κατοίκων και όπως χαρακτηριστικά είπε » αν το μωρό δεν κλάψει δεν θα φάει». Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο και μετά από ερώτηση της δημοσιογράφου για το ποιος πρέπει να τους λύσει τα προβλήματα αυτά και αν θα βρουν κάποιον να τα εκφράσουν κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας τους, μας απάντησε ο πρόεδρος του χωριού πως την λύση πρέπει να την δώσει το κράτος και πως γι αυτό θα προβούν σε αυτή την κίνηση.

Αξίζει εδώ να σας επισημάνουμε πως ο κ. Παπαδόπουλος σε ερώτηση της κας Νταγιάντα για το αν θα παραβρεθούν και από άλλα χωριά κάτοικοι που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες της 2ας Δεκεμβρίου 2017 μας απάντησε πως έχει έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο από τα Κλεισορεύματα και από την Λυσιμαχία και πως περιμένει και την συμμετοχή των κατοίκων των εν λόγω χωριών μιας και οι καταστροφές που υπέστησαν ήταν μεγάλες συν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την στάθμη της Λίμνης.

Στις 16:25 βρισκόμαστε στο σημείο λοιπόν για να καλύψουμε την διαμαρτυρία των πλημμυροπαθών. Μάλλον φτάσαμε νωρίς σκεφθήκαμε μιας και ήμασταν εμείς και οι Αστυνομικές δυνάμεις. Και περιμέναμε και περιμέναμε και η ώρα περνούσε και πήγε 17:00 και οι Αστυνομικές δυνάμεις πλήθαιναν και να και η κλούβα με τα Ματ και να πόσοι Αστυνομικοί ακόμη και πόσοι της Ασφάλειας. Εμείς ψάχναμε να βρούμε τους πλημμυροπαθείς από την μια και τους κυβερνητικούς που θα τους εξέφραζαν τα παράπονά τους. Τελικά βρήκαμε έναν κύριο που έχασε το σπίτι του να περιμένει σε γνωστό καφέ και τους υπόλοιπους και η ώρα ήταν 17:15 ήδη.

Κατά τις 17:25 μαζεύτηκαν σύνολο 12 άτομα με ένα πανό όπως βλέπετε και στις φωτό και παρέμειναν σίγουρα μέχρι τις 18:45 που μπορούμε να σας το γνωστοποιήσουμε με βεβαιότητα από το ρεπορτάζ μας.




Αλήθεια τόσοι έπαθαν ζημιές από τις πλημμύρες ;;; . . . Μόνο 12 ;;; . . . Και μόνο στο Ζευγαράκι;

Όμως πολλές μα πάρα πολλές οι Αστυνομικές δυνάμεις και κιγκλιδώματα για μια διαμαρτυρία άκρως ειρηνική με ένα πανό, που τελικά πέρα από μια συζήτηση με τον Δήμαρχο της πόλης όπου εκφράστηκαν τα παράπονα και με άλλη μία με την Αντιπεριφερειάρχη δεν είχαν κάποια άλλη συνάντηση οι παρεβρισκόμενοι γιατί δεν υπήρχε και κάποιος άλλος να τους ακούσει.

Εμάς όμως αυτό που μας προβλημάτισε τόσο για μια ακόμη φορά ήταν η πλειοψηφία της απουσίας των ατόμων που πριν 6 μήνες ακριβώς είδαν τις περιουσίες τους μέσα στην λάσπη και τις πέτρες.

Που ήταν όλοι αυτοί λοιπόν χθες; Και μόνο το Ζευγαράκι τελικά έπαθε ζημιές; Άλλα χωριά όχι;

Καινούργιο, Παραβόλα, Τραγάνα, περιοχές στην πόλη του Αγρινίου; Προφανώς και όχι . . . ή τελικά δεν ήταν τόσο σοβαρές οι ζημιές ώστε να παραβρεθούν οι πληγέντες.

Αλλά μωρέ παιδί μου δεν ήταν και οι 12 Θεοί του Ολύμπου αυτοί οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην πλατεία στο Συντριβάνι χθες για να υπάρξουν και τέτοια δρακόντεια μέτρα με Ματ και κιγκλιδώματα . . .

Αλήθεια οι πληροφορίες τι έλεγαν;   Θα γινόταν η κάθοδος των Μυρίων και ετοιμάστηκαν τόσο μα τόσο πολύ;;;

Τελικά δυστυχώς και ο γιαλός είναι στραβός . . . και στραβά αρμενίζουμε !!!

Καλό λιμάνι. . . !!!

Δημοσιεύθηκε στο agrinioreport.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια