ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά σε έργα που εκτελούνται στην ευρύτερη περιοχή της πρώην επαρχίας Ξηρομέρου


Επιθεώρηση εργασιών πραγματοποίησε, χθες 31/5, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά σε έργα που εκτελούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της πρώην επαρχίας Ξηρομέρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων κ. Λύτρα, τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Αιτωλ/νίας, κ. Αλεξόπουλο, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων Π.Ε. Αιτωλ/νίας, κ. Κιτσοπάνο, καθώς και από κλιμάκιο μηχανικών των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας.
Το πρώτο έργο ήταν το έργο «Βελτίωση οδού Κουβαράς-Φυτείες-Αστακός και Φυτείες–Κατούνα-Μύτικας» προϋπολογισμού 16.366.115,70 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, όπου οι εργασίες συνεχίζονται λίγο πριν την τελική παράδοσή του. Ο σημαντικός αυτός οδικός άξονας, παρακάμπτοντας τον οικισμό Φυτείες, ενώνει την Ε.Ο Αγρινίου-Αμφιλοχίας με τον Αστακό συντομεύοντας σημαντικά την διαδρομή.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο μετέβη στην περιοχή της Κατούνας όπου θα υλοποιηθεί το έργο «Βελτίωση οδού Κατούνα – Λουτράκι» προϋπολογισμού 3.550.000 ευρώ προκειμένου να καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες αλλά και να γίνουν και οι τελικές και επικαιροποιημένες επιδιορθώσεις της μελέτης λίγο πριν την δημοπράτησή του. Πρόκειται για ένα έργο που προβλέπει ασφαλτόστρωση σε μήκος περίπου 8 χλμ , ενώ παράλληλα με την κατασκευή του δρόμου θα γίνει και αντικατάσταση του υπάρχοντος (κατά μήκος του δρόμου) δικτύου ύδρευσης.
Ο δρόμος αυτός εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων που θέλουν να κινηθούν προς το Λουτράκι, την Βόνιτσα και τη Λευκάδα. Ακολούθησε σύσκεψη στο κοινοτικό κατάστημα της Κατούνας στην οποία συμμετείχε το κλιμάκιο και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, κ. Στούπας και κ. Προδρομίτης , καθώς και η δημοτική σύμβουλος κ. Καρέλου, όπου οι μηχανικοί παρουσίασαν τον τελικό σχεδιασμό για το έργο, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και ευρύτερα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας
Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του κλιμακίου ήταν η περιοχή της Πογωνιάς του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας όπου θα υλοποιηθεί το έργο «Συντήρηση και Βελτίωση οδικού άξονα Πογωνιάς – Πλαγιάς» προϋπολογισμού 6.320.000 ευρώ χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το οποίο βρίσκεται επίσης λίγο πριν την διαδικασία της δημοπράτησης. Το έργο χωροθετείται από τη θέση «Βαθυαβάλι» έως και τα όρια του οικισμού Πλαγιάς.
Πρόκειται να γίνουν εργασίες ασφαλτόστρωσης, κατασκευή τεχνικών απορροής όμβριων, τοίχοι αντιστήριξης, κατασκευή επιχωμάτων κ.α. Η ολοκλήρωση του έργου αυτού θα δώσει νέα πνοή στα δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας με σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές. Το κλιμάκιο στην περιοχή της Πογωνιάς συνόδευε ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κ. Γιώργος Αποστολάκης καθώς και ο Αντιδήμαρχος κ. Φραδέλος.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χριστίνα Σταρακά μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης δήλωσε σχετικά: «Με τα έργα αυτά ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θέλουμε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων, να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά θέματα οδικής ασφάλειας των οδηγών που κινούνται σε αυτούς τους δρόμους, ενώ ταυτόχρονα δίνουμε νέα αναπτυξιακή πνοή στα δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας. Όλοι μας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πιστεύουμε σε αυτό που έχει τονίσει αρκετές φορές ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ότι, πλέον, δεν αρκούν κάποιοι κατάλογοι έργων. Χρειαζόμαστε ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική ώστε να χτίσουμε το μέλλον της Αιτωλοακαρνανίας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια