ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας


Την χρηματοδότηση έργων για αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες σε Δήμους της Ηλείας, τον περασμένο Φεβρουάριο, ενέκρινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του  το Περιφερειακό Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, σήμερα, τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018.
Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας εισηγήθηκε την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης έργων, προϋπολογισμού 4.175.000 ευρώ, με ένταξη  στη ΣΑΕΠ 801 του Εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος  2018, προς αποκατάσταση βλαβών από την θεομηνία στις 28 Φεβρουαρίου 2018
 Τα έργα αφορούν:
-Αποκατάσταση βλαβών από θεομηνία εντός των ορίων του Δήμου Ζαχάρως ΠΕ Ηλείας,  προϋπολογισμού 1.615.000 ευρώ.
-Αποκατάσταση βλαβών από θεομηνία εντός των ορίων του Δήμου Κρεστένων-Ανδρίτσαινας ΠΕ Ηλείας,2.560.000 ευρώ.
Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Ηλεία, τα ξημερώματα της 6ης  με 7η Μαΐου 2018, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν περιοχές και να υπάρξουν φαινόμενα καθιζήσεων και κατολισθήσεων, στους πρώην Δήμου Ωλένης και του Δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας. Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι η Ηλεία αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση από πλευράς επικινδυνότητας, καθώς εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 έχει  εξελιχθεί περιοχή έκθετη σε τεράστιους κινδύνους. Γι αυτό και τόνισε την ανάγκη για την εκπόνηση ενός πιλοτικού σχεδίου πολιτικής προστασίας.
Αναφέρθηκε  στις άμεσες ενέργειες που ακολούθησε η  Περιφέρεια, ιδιαίτερα για  αρκετές περιοχές των Δήμων Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, οι οποίες κηρύχτηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.
Νέος περιφερειακός σύμβουλος στο συνδυασμό «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» ο Βασίλης Κουμπούρας
Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου καλωσόρισε στο σώμα το  νέο Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» Βασίλη Κουμπούρα που αντικατέστησε τον επικεφαλής της παράταξης Γιώργο Κανέλλη, ο οποίος αποχώρησε, στα πλαίσια της εσωτερικής συμφωνίας των μελών της παράταξης.
Από την πλευρά του o Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας  ευχήθηκε στον κ. Κουμπούρα καλή και γόνιμη θητεία, ενώ εστίασε στις δημιουργικές παρεμβάσεις και  την άριστη συνεργασία που υπήρξε όλα τα προηγούμενα χρόνια με τον κ. Κανέλλη.
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την έγκριση όλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια