ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Χρ.Μαυραγάνης : Είναι αδιανόητο η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων για την Ιόνια Οδό να επανδρωθεί με προσωπικό από την Α.Δ Ακαρνανίας


Στις 17 Μαΐου 2018 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η δημιουργία Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων για την Ιόνια Οδό, στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ. Το ένα τμήμα δημιουργείται στο Μεσολόγγι, ένα δεύτερο  στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων Αμφιλοχίας και το τρίτο στη Καμπή Άρτας. Σε ότι αφορά στην στελέχωσή του δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί πως θα γίνει και από πού θα αντληθεί προσωπικό αλλά σιγά-σιγά επιχειρείται να μεταφερθούν θέσεις από τις Α.Δ που είναι κατά μήκος της Ιονιας Οδού και ήδη καταγράφονται αντιδράσεις. Προς ώρας στην Α.Δ Ακαρνανίας δεν έχει υπάρξει κάποια κρούσει για μεταφορά αστυνομικών αλλά αν υπάρξει οι αντιδράσεις θα είναι μεγάλες τόνισε στην εκπομπή «ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ» στην Νανά Θεοδωροπούλου στον aeras fm 99.5 o νέος πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας κ. Χρήστος Μαυραγάνης.

Ο κ.Μαυραγάνης υποστήριξε ότι, όταν υπάρχει μια νεοσύστατη εταιρεία, όπως η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων για την Ιόνια Οδό, πρέπει να στελεχώνεται με νέο προσωπικό και όχι από την υπάρχουσα Α.Δ και στην προκειμένη περίπτωση αυτό δεν μπορεί να γίνει αφού και η Άμεση Δράση επανδρώθηκε από προσωπικό της Ακαρνανίας.

«Ήδη υπάρχει έλλειψη προσωπικού κι αν γίνει κάτι τέτοιο όλα τα τμήματα θα υπολειτουργούν, την στιγμή που αστυνομικός πρέπει να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες. Είναι αδιανόητο  η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων για την Ιόνια Οδό να επανδρωθεί με προσωπικό από την Α.Δ Ακαρνανίας» ανέφερε ο κ.Μαυραγάνης και κάλεσε τους αρμοδίους να ανοίξουν θέσεις και να γίνουν μεταθέσεις για την επάνδρωση της νέας υπηρεσίας και το αρμόδιο υπουργείο να σκύψει πάνω στα προβλήματα των αστυνομικών και στις ελλείψεις που υπάρχουν, σε εξοπλισμό.

Πάντως στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων και από μάχιμες υπηρεσίες, μεταφέρονται στη νέα υπηρεσία που θα εδρεύει στην Άρτα είκοσι θέσεις, ενώ  πέντε οργανικές θέσεις αφαιρούνται από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας.. Οι αντιδράσεις  είναι έντονες και  η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων  Ιωαννίνων αντέδρασε στην κατάργηση και την μεταφορά είκοσι θέσεων από μάχιμες υπηρεσίες στην Τροχαία της Ιόνιας Οδού.

«Θεωρούμε την απόφαση αυτή αδιανόητη και καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να αντιδράσουν και να προστατεύσουν τα συμφέροντα του Νομού μας. Ο Νομός δεν αντέχει άλλη «αφαίμαξη» αστυνομικών. Ήδη ο αγώνας που δίνουμε καθημερινά είναι άνισος.Ας σοβαρευτούμε. Η Ιόνια Οδός ναι είναι έργο πνοής και ανάπτυξης για τη Δυτική Ελλάδα όμως η αστυνόμευσή της δεν μπορεί να γίνει με την αποδυνάμωση άλλων Αστυνομικών Διευθύνσεων. Λύση υπάρχει και είναι απλή. Επαναφέρεται τις 6700 οργανικές θέσεις που καταργήσατε τεχνηέντως με τον Ν. 4249/2014 και καταστήσατε την ασφάλεια του πολίτη επισφαλή μόνο και μόνο για δημοσιονομικούς λόγους. Στην ασφάλεια όμως των πολιτών δεν χωρούν εκπτώσεις. «»Είναι δίκαιο – κάντε το πράξη», .επισημαίνεται σε ανακοίνωση των Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια