ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση iιστιοπλοϊκού σκάφους στην Ιθάκη


Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση επεβλήθη απογευματινές ώρες χθες, στο Ι/Φ-Α/Ψ σκάφος ''JUNO'' σημαίας Ιταλίας, στην Ιθάκη.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν στελέχη του Λιμεναρχείου Ιθάκης, διαπιστώθηκε ότι τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε συναφθεί ναυλοσύμφωνο μεταξύ του πλοιοκτήτη και ενός εκ των πέντε (05) επιβατών, για το χρονικό διάστημα από 01-07-2018 έως 08-07-2018 με λιμένα επιβίβασης και οριστικής αποβίβασης τον λιμένα Κέρκυρας και για το οποίο είχε καταβάλει το ποσό των χιλίων διακοσίων πενήντα ευρώ (1.250€), χωρίς το σκάφος να κατέχει την απαιτούμενη εκ του Νόμου 4256/2014 άδεια.
Επιπλέον κατά τη διενέργεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι το ''JUNO'' δεν ήταν εφοδιασμένο με το απαιτούμενο από το Νόμο 4504/17 ''Δελτίο Κίνησης Πλοίου Αναψυχής''.
Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης, στο πλαίσιο εφαρμογής του ανωτέρω Νόμου καθώς και του άρθρου 414 Π.Κ., απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''JUNO'', ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.hcg.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια