ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Δυτική Ελλάδα :Εκριζώθηκαν 1750 δενδρύλλια κάνναβης,συνελήφθησαν καλλιεργητές (φωτο-βίντεο)


Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων, εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών, εντόπισε σε δύσβατη ημικρημνώδη περιοχή, στην Αγία Ελεούσα Πιτίτσας Αχαΐας, φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης.

Στη συνέχεια και μετά από πολυήμερη επιτήρηση-κατόπτευση του χώρου της φυτείας, διαπιστώθηκε η χωροταξική διάταξη και το εύρος της, η υποδομή διαμονής των υπεύθυνων της καλλιέργειας και της ύδρευσης της φυτείας, ενώ εντοπίσθηκαν οι υπεύθυνοι-καλλιεργητές εντός του χώρου και πιστοποιήθηκε η δραστηριότητά τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, στις 31-7-2018, οργανώθηκε επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών και την Ε.Κ.Α.Μ., για την σύλληψη των καλλιεργητών και την εκρίζωση των δενδρυλλίων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν οι τρείς (3) αλλοδαποί υπεύθυνοι για την οργάνωση, καλλιέργεια και εποπτεία της φυτείας, ηλικίας 22, 23 και 44 ετών. Αναζητούνται τρείς (3) ομοεθνείς συνεργοί τους.



Επίσης εκριζώθηκαν -1.750- δενδρύλλια κάνναβης και κατασχέθηκε ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείτο από τους καλλιεργητές.

Επιπρόσθετα, στο παράπηγμα που βρισκόταν εντός του χώρου της φυτείας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -95- γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των -1.750- ευρώ, μία (1) συσκευασία περιέχουσα -390- σπόρους κάνναβης καθώς και τέσσερα (4) κινητά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια