ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Στην γειτονιά των Αγγέλων ο Στράτος Κύπριος ,στο Καινούργιο το τελευταίο αντίο


Θλίψη σκόρπισε στην κοινωνία του Καινουργίου, στον καλλιτεχνικό κόσμο και στους θαυμαστές του, η είδηση του θανάτου του τραγουδιστή Στράτου Κύπριου σε ηλικία 84 ετών
Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 19-12-2017 στις 10:00 στον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου στο Καινούργιο.
Η σορός θα βρίσκεται στον Ι.Ν από τις 09:00.


Ημερομηνία 1ης δημοσίευσης 15 Μαΐου 2016.
Ένας αξιόλογος καλλιτέχνης ο οποίος πολλές φορές εμφανίστηκε σε εκδηλώσεις της περιοχής και τίμησε με την παρουσία του το Καινούργιο.
Οι παλιοί σίγουρα τον θυμούνται και έχουν όλοι να πουν μόνο καλές κουβέντες.
Το πραγματικό του όνομα είναι Σάββας Στράτος και γεννήθηκε στην Κύπρο.
Αξίζει και δημοσιεύουμε την βιογραφία και τραγούδια του που βρήκαμε στο:https://synergathss.blogspot.gr(2007)

Για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι:


 ΕΝΑΣ ΣΕΜΝΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ.
Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΥΠΡΙΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1935.
ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΤΟ ΚΥΠΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΤΟΥ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ, ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΣΤΗΝ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΛΚΟ.


 Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΗΤΑΝ  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΡΙΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ, ΤΗΣ COLUMBIA ΚΑΙ ΤΗΣ ODEON.
ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΦΤΩΧΕΙΑ. ΑΠ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.



ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ, Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΕ ΝΕΑΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1950 ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ.



ΕΤΣΙ ΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΕΣΙΑ ΟΛΗ ΚΑΙ ΟΛΗ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.
ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ.
ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΓΕ ΝΑ ΠΝΙΞΕΙ ΤΟΝ Π[ΟΝΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ . ΕΚΕΙ ΕΚΑΤΣΕ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ.
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΗΜΟΣ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΑΣΕΙ ΣΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ
ΕΤΣΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΤΗ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ.

ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΕ ΕΔΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΠΟΥ ΣΥΧΝΑΖΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ..
ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΚΑΤΣΕ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ, ΕΦΤΑΣΕ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ Ο ΧΡΥΣΙΝΗΣ. Ο ΤΥΦΛΟΣ ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΕΚΑΤΣΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ ΕΚΕΙ.
Ο ΧΡΥΣΙΝΗΣ ΑΦΟΥ ΑΚΟΥΣΕ ΟΣΑ ΕΙΧΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ , ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΡΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΒΕΣ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΠΡΟΒΕΣ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΗΣ MUSIC BOX ΝΑ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.



ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΤΟΥ 1961 ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΠΟΥ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕ «ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΠΟΤΗΡΙΑ ΚΙ ΑΛΛΑ» ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ «ΚΥΠΡΙΟΣ», ΕΝΩ ΑΝΑΓΡΑΦΟΤΑΝ ΣΤΟ ΔΙΣΚΟ ΚΑΤ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΤΟΥ «ΣΑΒΒΑΣ».
ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΙΤΑ ΣΑΚΕΛΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΠΑΡΤΕΝΕΡ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ



Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΟΛΛΑ ΑΠ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ «ΤΟ ΔΕΙΛΙΝΟ», «Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΝ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ», ΕΝΑΣ ΓΕΡΟΣ ΕΞΗΝΤΑΡΗΣ» ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ.
ΣΤΟ ΠΑΛΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΠΑΞΙΑ ΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ.
ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1960 ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ.



ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ Η ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1970 ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΣΤΗ ΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.



ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ 33 ΣΤΡΟΦΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΕΙ.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΑΝΗ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟ ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ «ΣΤΡΑΤΟ ΚΥΠΡΙΟ» ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΙΓΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ. (ΣΤΑΥΡΟΣ – ΛΑΚΩΝΙΑ)2007





πηγή:kainourgiopress.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια