ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Εκδόθηκε η οριστική και αθωωτική απόφαση για τους 27 πρώην αιρετούς του Δήμου Αγρινίου

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike δικαστήρια

Αθωωτική είναι η απόφαση στη δίκη πρώην αιρετών & εργοληπτών του Δήμου Αγρινίου. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά και την εκδίκαση της υπόθεσης τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά και την σχετική αθωωτική πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας, έκρινε αθώους τους κατηγορουμένους.

Η υπόθεση αφορούσε την κατηγορία περί απιστίας σε βαθμό κακουργήματος κατά του Δήμου Αγρινίου 44 ατόμων, 17 εργοληπτών δημοσίων έργων και 27 αιρετών  που θήτευσαν στην αυτοδιοίκηση, τα έτη 1999 – 2002 και 2003 – 2006.

Η εκδίκαση της εν λόγω υπόθεσης ήταν να γίνει ένα χρόνο πριν, τον Σεπτέμβριο του 2017 αντί του Σεπτεμβρίου του 2018, πήρε όμως αναβολή για τον Απρίλιο 2018 αλλά τελικά πήρε εκ νέου αναβολή από τους δικηγόρους  οι οποίοι διορίστηκαν αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο σε κατηγορουμένους που δεν είχαν νομική εκπροσώπηση οπότε  και κρίθηκε σκόπιμο να υπάρξει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ούτως ώστε να ενημερωθούν για τη σχετική δικογραφία.

Οι 44 κατηγορούμενοι (πρώην δήμαρχοι-αντιδήμαρχοι-δημοτικοί σύμβουλοι  & εργολήπτες δημοσίων έργων) βαρύνονταν με την κατηγορία της απιστίας στην Υπηρεσία τους σε βάρος ΟΤΑ από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος.

Η εν λόγω υπόθεση των αναθέσεων των δύο τετραετιών 1999 – 2002 και 2003 – 2006 απασχόλησε το τελευταίο διάστημα τόσο τα μέσα ενημέρωσης όσο και ανθρώπους που ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση αλλά και την πολιτική γενικότερα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είχε πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης μετά και από μήνυση  την οποία υπέβαλλε κατά παντός υπευθύνου το 2006 ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Λυμπουρίδης και αφορούσε αναθέσεις και κατατμήσεις έργων στο Δήμο Αγρινίου  και διαπράχθηκαν σε δύο θητείες, η πρώτη από  το 1998-2002 και η δεύτερη από το 2003-2006.

Ο Δημήτρης Λυμπουρίδης , υποστήριζε μεταξύ άλλων ότι οι σχετικές διαδικασίες και τα έργα έγιναν  με παράνομες διαδικασίες, αλλά τελικά η απόφαση της δικαιοσύνης ήταν διαφορετική.

πηγή:http://neaait.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια