ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Επίσκεψη του Απόστολου Κατσιφάρα σε Σελίβειο Γηροκομείο και δικαστικό μέγαρο Μεσολογγίου


Για την εξέλιξη των εργασιών στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου ενημερώθηκε σήμερα Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε εκεί, δείχνοντας το προσωπικό του ενδιαφέρον, αλλά και το γεγονός ότι οι κοινωνικές δομές αποτελούν μία από τις βασικές προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής.
«Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε ένα σημαντικό έργο που το οφείλουμε στους γονείς και στους παππούδες μας. Στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που το έχουν πραγματική ανάγκη» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας στη διάρκεια της επίσκεψής του, τονίζοντας ότι το έργο με τίτλο «Προσθήκη Νέας Πτέρυγας στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου» προϋπολογισμού 311.336 ευρώ, εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και υλοποιείται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, «Προμηθέας ΑΤΕΒΕ», Βασίλης Στράτος, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη ότι οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με προοπτική να ολοκληρωθούν μέσα στην άνοιξη.

Για τις συνθήκες λειτουργίας του Σελίβειου Γηροκομείου Μεσολογγίου ο κ. Κατσιφάρας ενημερώθηκε από τη Διευθύντρια Θεοδώρα Κουτσαγγέλη, ενώ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές για το νέο χρόνο και να συνομιλήσει με τροφίμους, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν εγκάρδια.
Με την ανέγερση της νέας πτέρυγας στο «Σελίβειο» Γηροκομείο, δημιουργούνται επιπλέον 10 θάλαμοι διαμονής, που μπορούν να φιλοξενήσουν ακόμη 24 τρόφιμους. Η αναβάθμιση και επέκταση των υποδομών του κτιρίου, εξυπηρετεί πλήρως την κάλυψη των αναγκών του Ιδρύματος, αλλά και τις σύγχρονες απαιτήσεις που έχουν αυξηθεί, καθώς συνδέονται με τη γενικότερη κοινωνική και οικονομική κρίση.

Συντήρηση και ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου Μεσολογγίου



Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας επισκέφθηκε το Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου, όπου πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες επισκευής, συντήρησης και ανακαίνισης προϋπολογισμού 103.751,40 ευρώ. Η χρηματοδότηση έχει διασφαλιστεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Προβλέπεται να εκτελεστούν οικοδομικές εργασίες, (αντικατάσταση των παλαιών ξύλινων θυρών και παραθύρων με αλουμίνια, μόνωση της ταράτσας του κτιρίου κ.α) ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές εργασίες, τοποθέτηση ανελκυστήρα – πλατφόρμα για χρήση Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).
Στη διάρκεια της επίσκεψης, εκτός από το ήδη ενταγμένο έργο συζητήθηκε η προοπτική ενεργειακής αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου Μεσολογγίου, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας που καταβάλλει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτίρια και συνεπακόλουθα τη μείωση της ενεργειακής δαπάνης.
Κατά την επίσκεψή του ο κ. Κατσιφάρας συναντήθηκε με την Πρόεδρο Πρωτοδικών Μεσολογγίου Ελένη Λυμπεροπούλου, όπως επίσης με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Χρήστο Παΐσιο, τον γενικό γραμματέα Θεόδωρο Νταβανέλλο, καθώς επίσης και άλλα μέλη του Συλλόγου από τους οποίους ενημερώθηκε για τα λειτουργικά προβλήματα του κτιρίου.
Κατά τις επισκέψεις του στο Μεσολόγγι τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας συνόδευαν η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νικόλαος Μπαλαμπάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας. Παρόντες ήταν επίσης ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Αναστάσιος Αλεξόπουλος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος Νικόλαος Μασίκας και η μηχανικός του ίδιου Τμήματος Αναστασία Καραλή. Στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου παρευρέθηκαν επίσης ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Απόστολος Ευθυμίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια