Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αγρίνιο η σημαντική ημερίδα με θέμα την «Σύνδεση Ακαδημαϊκής Κοινότητας και Τοπικής Επιχειρηματικότητας» που συνδιοργάνωσαν τα Τμήματα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και Αειφορικής Γεωργίας του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο, ο Δήμος Αγρινίου, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ν. Αιτωλοακαρνανίας.
Η ημερίδα είχε δύο μέρη
Στο Α' μέρος έγινε η παρουσίαση των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αγρίνιο και του Συνδέσμου Ε.Ν.Α.
Πρώτος ομιλητής ήταν ο κ.Γεώργιος Κεχαγιάς, Καθηγητής, Κοσμήτορας Σχολής Γεωπονικών Επιστημών
ο οποίος παρουσίασε το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων.
Ο κ.Κεγαγιάς έκανε ιστορική αναδρομή του τμήματος του ,αναφέροντας ότι το τμήμα δημιουργήθηκε όταν συστάθηκε και η σχολή Γεωπονικών Επιστημών το Μάιο του 2019 και το 2022 προέκυψε από την αναδιάρθρωση της σχολής.
Μεταξύ άλλων ο κ.Κεχαγιάς ανέφερε ότι το τμήμα του Αγρινίου έχει ως ανθρώπινο :
13 καθηγητές ως Διδακτικό Επιστημονικό Προσωπικό,
7 καθηγητές ως Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό
4 καθηγητές ως Ειδικό Τεχνικό Επιστημονικό Προσωπικό
και 5 μέλη γραμματείας.
Μέχρι σήμερα ο αριθμός των προπτυχιακών φοιτητών είναι 419 (φοιτητές που ξεκίνησαν το 2019) και 860 φοιτητές (οι οποίοι ανήκαν στο παλιό τμήμα ΔΕΑΠ) καθώς και 28 συνολικά υποψήφιοι διδάκτορες.
Στην συνέχεια ακολούθησε η ενημέρωση από τον κ.Νικόλαο Κούτσια, Καθηγητή, Πρόεδρο Τμήματος Αειφορικής Γεωργίας και η Παρουσίαση του Τμήματος Αειφορικής Γεωργίας.
Ο κ.Κουτσιάς ανέλυσε την δυναμική του τμήματος σε πολλούς τομείς της γεωργίας αλλά και στην ψηφιακή καθημερινότητα.
Το πρώτο μέρος έκλεισε με την αναφορά του κ.Γιώργου Τσιαβίκου,Προέδρου Συνδέσμου Ε.Ν.Α. ,στον σύνδεσμο και στις δράσεις σε συνεργασία με τον Πανεπιστήμιο.
Το Β' μέρος είχε θέμα την Αξιοποίηση της Ακαδημαϊκής Γνώσης από την Τοπική Επιχειρηματικότητα με ομιλητές τους
-Ορέστη Κωνσταντινίδη, Οικονομολόγο-Σύμβουλο Επιχειρήσεων, Μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Ε.Ν.Α για την Τοπική επιχειρηματικότητα και τους δίαυλους επικοινωνίας με την Πανεπιστημιακή κοινότητα.
-Αθανασία Μαυρομμάτη, Επικ. Καθηγήτρια για την σύνδεση της Ακαδημαϊκής Έρευνας με την Τοπική Επιχειρηματικότητα
-Ευάγγελο Ψωμά, Αν Καθηγητής για τα Πρότυπα Συστήματα Διαχείρισης στην Εφοδιαστική Αλυσίδα Τροφίμων. Διαβατήρια εισόδου στις αγορές
-Γεώργιο Τσιάμη, Καθηγητής – Δρ. Παναγιώτα Σταθοπούλου, Ερευνήτρια για την Βιοτεχνολογία και Επιχειρηματικότητα στην Αιτωλοακαρνανία
-Άρης Γιαννακά – Νικόλαο Ανδρίτσο, Επικ. Καθηγητές για τον Διαγωνισμό Ecotrophelia, Ένα απτό παράδειγμα σύνδεσης της ακαδημαϊκής έρευνας και της τοπικής επιχειρηματικότητας
0 Σχόλια
Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.