ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Συνέντευξη με τον προπονητή της Δόξας Καινουργίου, Γιάννη Καραμπούλη.


Την πρώτη του συνέντευξη εφ'ολης της ύλης ως προπονητής της Δόξας Καινουργίου, έδωσε ο Γιάννης Καραμπούλης στο agriniolike.gr.Ο Γιάννης Καραμπούλης μετά το πέρασμα από ομάδες ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ασχολείται προπονητικά με το παιδικό ποδόσφαιρο.Από τις 13 Νοεμβρίου έχει αναλάβει και την ανδρική ομάδα της Δόξας Καινουργίου, στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας, Ε.Π.Σ.Ν.Αιτ/νιας.

Ν.Ρ:Λίγα λόγια για τον ποδοσφαιριστή και τον 32χρονο! προπονητή Γιάννη Καραμπούλη.
Γ.Κ:Ως ποδοσφαιριστής ξεκίνησα από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού στις οποίες ήμουν για 10 χρόνια μέχρι τα 18.Στα 18 έπαιξα επαγγελματικά στην Παναχαϊκή στο πρωτάθλημα της Α Εθνικής και σε όλους τους αγώνες της  Παναχαϊκής το 2003-04,στην Β Εθνική.Επόμενος σταθμός για μισή χρονιά ο Παναιγιάλειος και τελευταίος σταθμός ο Παναιτωλικός στο πρωτάθλημα της Γ'Εθνικής.Εκεί ήταν και το καθοριστικό σημείο ως ποδοσφαιριστής καθώς είχα τον τρίτο σοβαρό τραυματισμό και αναγκάστηκα να σταματήσω το ποδόσφαιρο ως παίχτης στα 22!
Ξεκίνησα μαθήματα προπονητικής και απέκτησα το δίπλωμα από την ΟΥΕΦΑ.Από το καλοκαίρι του 2015 είμαι προπονητής στο παιδικό τμήμα της Δόξας Καινουργίου.

Ν.Ρ:Πριν μερικές εβδομάδες αναλάβατε και τις τύχες της ανδρικής ομάδας της Δόξας Καινουργίου αντικαθιστώντας τον καταξιωμένο Γιάννη Μακρή. Ποια η ευθύνη σας και τα συναισθήματα απέναντι στον κόσμο της Δόξας Καινουργίου;
Γ.Κ:Η ευθύνη είναι μεγάλη πρώτα απέναντι στους παίχτες της ομάδας και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να πετύχω την παραμονή της ομάδας στην Α κατηγορία κάτι που είναι ο βασικός μας στόχος.

Ν.Ρ:Πως πήρατε την απόφαση να αναλάβετε τις τύχες της Δόξας σε μια δύσκολη περίοδο για την ομάδα ,ποιοι σας πλησίασαν και ποιο το κίνητρο;
Γ.Κ:Ο μοναδικός λόγος που ανέλαβα είναι το ταλέντο που υπάρχει στις μικρές ηλικίες.Η πρόταση έγινε από τον πρόεδρο Γιάννη Κόκκαλη,τον Δημήτρη Λιάπη προπονητή & συνεργάτη μου στα παιδικά τμήματα και τον Γιώργο Σαβελώνα, μέλος του Δ.Σ.

Ν.Ρ:Σε ποια κατάσταση βρήκατε την ομάδα και ποιο το κλίμα που υπήρχε;
Γ.Κ:Η ομάδα ήταν σε κάκιστη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση.Πολλά παιδιά ήθελαν να παρατήσουν το ποδόσφαιρο.Υπήρχε γκρίνια για την συνολική εμφάνιση και αγωνιστική κατάσταση της ομάδας.Πολλοί ποδοσφαιριστές έκαναν μόλις μια προπόνηση την εβδομάδα,ενώ τώρα κάνουν όλοι υποχρεωτικά τέσσερις προπονήσεις την εβδομάδα.Όταν ανέλαβα υπήρχαν 14 ενεργοί ποδοσφαιριστές  και τώρα είναι 25,αφού έχουν επιστρέψει όσοι απείχαν από την ομάδα για διάφορους λόγους.
Πλέον έχει αποκατασταθεί το κλίμα στα αποδυτήρια,όλοι δουλεύουμε σκληρά και τα αποτελέσματα θα φανούν την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ν.Ρ:Η Δόξα αυτήν την στιγμή είναι μετά από 13 αγωνιστικές στην προτελευταία θέση που οδηγεί στην Β κατηγορία, 6 βαθμούς πίσω από τον Αχελώο Αγγελοκάστρου.Πιστεύεται ότι είναι εφικτή η παραμονή όπως είναι σήμερα τα πράγματα;
Γ.Κ:Έιναι σίγουρα εφικτή η παραμονή και θα παλέψω γι'αυτό,καθώς πιστεύω πολύ στην ομάδα όπως ανέφερα και πιο πάνω.

Ν.Ρ:Είδαμε από τον πρώτο αγώνα σας στο τιμόνι της ομάδας ότι χρησιμοποιείτε πολλούς νεαρούς παίχτες,έχει κάποιο ρίσκο η απόφαση αυτή και τι σας οδήγησε σε αυτήν την αλλαγή;
Γ.Κ: Θεωρώ ότι για την σωτηρία της ομάδας χρειάζεται πολύ καλή φυσική κατάσταση,την οποία έχουν μόνο οι νεαροί ποδοσφαιριστές και αυτά που ζητάω είναι δύσκολο να τα βγάλει ποδοσφαιριστής ο οποίος είναι απροπόνητος.

Ν.Ρ:Ποιές μεθόδους χρησιμοποιείτε για να πετύχετε την κατάλληλη ψυχολογία των νεαρών παικτών;
Γ.Κ:Πρέπει να πιστεύουν στις δυνατότητές τους,καθώς πολλοί από αυτούς έχουν τα φόντα να παίξουν επαγγελματικά και να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους, αφού ξέρω ότι μπορούν.Ασχολούμαι με κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά δείχνοντας του την σωστή τακτική,ατομικές και συγκεκριμένες οδηγίες και φυσικά την σιγουριά ότι δεν είναι μόνος,πίσω από τον κάθε παίχτη είμαι εγώ για ότι και αν συμβεί.Τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται και σίγουρα θα έρθουν οι καλές εμφανίσεις και οι νίκες.

Ν.Ρ:Πως αξιολογείτε τους παίχτες σας,πως καταρτίζετε την 11άδα και με ποιους τρόπους κάνετε αποτίμηση του αποτελέσματος;
Γ.Κ:Η αξιολόγηση γίνεται ατομικά και ομαδικά μέσα από την σκληρή δουλειά και την συμμετοχή στις προπονήσεις κάτι που σημαίνει ότι όποιος δουλεύει και θέλει να ξεχωρίσει θα είναι στην 11άδα.
Μετά από κάθε αγώνα λαμβάνοντας υπ'όψιν ότι έχει προηγηθεί στο 90λέπτο,και όλους τους παραμέτρους αγωνιστικούς και μη, αναζητώ τις αιτίες ,τα λάθη και το τι δεν έγινε από αυτά που έπρεπε ώστε  να τα συζητήσω με τους παίχτες μου και να ετοιμαστούμε για τον επόμενο αγώνα.

Ν.Ρ:Έχετε όλα όσα χρειάζεται μια ομάδα που συμμετέχει στην Α κατηγορία για να παράγετε έργο;
Γ.Κ:Όχι,δεδομένων των οικονομικών συνθηκών δεν υπάρχει το απαραίτητο υλικό από τεχνικά πράγματα για τις προπονήσεις.

Ν.Ρ:;Η Δόξα μετράει στους τελευταίους αγώνες μόνο ήττες και μάλιστα με μεγάλα σκορ,υπάρχει εξήγηση γι'αυτό;
Γ.Κ:Είναι θέμα απειρίας στο μεγαλύτερο κομμάτι,καθώς και αυτά που ανέφερα παραπάνω για την φυσική κατάσταση και σίγουρα αποτέλεσμα της κακής προετοιμασίας. Λείπουν κάποιοι παίχτες σε καθοριστικές θέσεις,όμως με το υπάρχων υλικό γίνεται προσπάθεια κάλυψης και τα αποτελέσματα πιστεύω θα φανούν μέσα στο γήπεδο.
Ν.Ρ:Τι έχετε να πείτε στους φιλάθλους της Δόξας και γενικότερα στους Καινουργιώτες:
Γ.Κ:Να έρθουν στο γήπεδο και να στηρίξουν ουσιαστικά τα δικά τους παιδιά με όποιον τρόπο μπορούν,να  επιδοκιμάζουν τις προσπάθειες τους στο νέο ξεκίνημα και υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να μείνει η ομάδα στην Α κατηγορία και αν παραμείνει ο νεανικός κορμός της ομάδας,ο στόχος για την νέα χρονιά θα είναι μια από τις υψηλές θέσεις του πρωταθλήματος.

Ν.Ρ:Τι σημαίνει αθλητισμός για εσάς και ποιες οι φιλοδοξίες σας;
Γ.Κ:Ο αθλητισμός είναι ζωή,όλα για μένα περιστρέφονται γύρω από τον αθλητισμό.Ζω με πάθος κάθε στιγμή στους αγωνιστικούς χώρους.Από μικρό παιδί ζω στον πρωταθλητισμό και για όσο καιρό θα ασχολούμαι με τις μεγάλες ομάδες θα κάνω πρωταθλητισμό δημιουργώντας νικητές,ενώ όσο θα είμαι με τις μικρές ηλικιακά ομάδες θα προσπαθώ μέσα από τον αθλητισμό να διαμορφώσω χαρακτήρες.

Ν.Ρ:Ευχαριστώ πολύ και εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο.
Γ.Κ :Κάτι τελευταίο που θέλω να πω για την διαιτησία στο τοπικό πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι οι διαιτητές στις τοπικές κατηγορίες είναι υπερευαίσθητοι και τυπολάτρες, κάτι που τους κάνει να διαφέρουν από τους συναδέλφους τους στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.Στηρίζω σίγουρα την διαιτησία ,όμως νομίζω ότι πρέπει να ρίχνουν όλη την προσοχή τους στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και να μας παίζουν 50-50.
Εγώ ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε ώστε να μάθει ο κόσμος τα πιστεύω μου, τον τρόπο που σκέφτομαι και πως δουλεύω.

Νότης Ρεντίφης

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/12/15, 8:27 π.μ.

    Αθλητής με παιδεία και πραγματική κατάρτιση.Από τους λίγους που πιστεύουν τόσο πολύ στα παιδιά του Καινουργίου.Να τον στηρίξετε και να κρατήσετε τα λαμόγια μακριά από την ομάδα....
    Καινουργιώτης εν' Αθήναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/12/15, 10:13 μ.μ.

    Καλά τα είπε ο κόουτς ,αλλά τα καλά επίσης πρέπει να τα δούμε μέσα στο γήπεδο.Όπως και αν έχει το θέμα καλή επιτυχία.
    Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.