ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο:Δημιουργίες με φαντασία στην κεντρική πλατεία(φώτο)


Συνεχίζονται και σήμερα οι δράσεις  καθαρισμού και αναβάθμισης του σχολικού χώρου, αλλά  και οι καλλιτεχνικές δράσεις στην κεντρική πλατεία Αγρινίου, στο πλαίσιο της «Σχολικής Εβδομάδας Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2016». Μαθητές του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου  δημιούργησαν, σήμερα το πρωί από τις 10:30-12:00, εικαστικές δημιουργίες, πλούσιες σε φαντασία και πρωτοτυπία, υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών αλλά και μελών της «ΑΚΤΙΝΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΎ» του Δήμου Αγρινίου , από την οποία συντονίζεται η διοργάνωση



 Να υπενθυμίσουμε πως φέτος για πρώτη φορά ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχει στη  «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2016» . Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων με τη συμμετοχή της σχολικής κοινότητας, με σκοπό να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος και να αναπτυχθεί  στους μαθητές η εθελοντική συνείδηση .


Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ Νίκος Γκρίζης δήλωσε στο agriniolike.gr την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των μαθητών και τον ενθουσιασμό τους.Σκοπός της δράσης είναι, τα μικρά ηλικιακά παιδιά να ευαισθητοποιηθούν από νωρίς στον εθελοντισμό και αργότερα ως ενεργοί πολίτες να συμμετέχουν εθελοντικά σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και γενικότερα όπου υπάρχει ανάγκη.
Ο Εθελοντισμός είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας  ανάπτυξης ειδικά τώρα που η χώρα περνάει τόσο δύσκολα,λόγω της οικονομικής κρίσης και οι πόροι είναι πολύ περιορισμένοι.



Η κα Ανθούλα Μακρή υπεύθυνη της "Ακτίνας"Εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου ανέφερε ότι οι μαθητές αποτυπώνουν τον εθελοντισμό, όπως τον βιώνουν και τον αντιλαμβάνονται, στον καμβά.
Οι ζωγραφιές των παιδιών αύριο θα αναρτηθούν στην είσοδο του Δημαρχείου Αγρινίου
Σήμερα και άλλα σχολεία συμμετέχουν στην εβδομάδα του σχολικού lets do it,όπως επίσης σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου θα συμμετέχουν στις δράσεις της Κυριακής 17 Απριλίου,που προγραμμάτισε ο Δήμος Αγρινίου για το Lets do it Greece 2016.
Τα άλλα σχολεία που συμμετέχουν σήμερα είναι:το 1ο,3ο,10ο Δημοτικά Αγρινίου,το 6ο νηπιαγωγείο και το Γυμνάσιο Παναιτωλίου .


Υπό τους ήχους παιδικών τραγουδιών οι μικροί καλλιτέχνες αυτοσχεδίασαν...










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια