ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας άλλαξε όψη !!!



Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερος μέρος των εργασιών στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου και πλέον η εξωτερική εμφάνιση του ναού έχει αλλάξει.

Οι εργασίες συντήρησης,μόνωσης και ελαιοχρωματισμού των εξωτερικών επιφανειών του Ιερού ναού Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου,ξεκίνησαν στις αρχές του Ιούλη 2016(Δείτε σχετική ανάρτηση :ΕΔΩ).



Ο Ιερός ναός ήταν εξωτερικά εγκαταλελειμμένος από το 1996 ,όταν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σοβατίσματος.

Με το πέρασμα των χρόνων οι φθορές μεγάλωναν δημιουργώντας σοβαρές διαβρώσεις ,ενώ από διάφορα σημεία έμπαιναν υγρασίες στους εσωτερικούς χώρους ,προκαλώντας πολλά προβλήματα.

Ο ιερέας κ.Αναστάσιος Αυγέρης που είναι Εφημέριος μαζί  με τον ιερέα κ.Χριστόφορο Μουτάφη, ανέφερε στο agriniolike.gr ,ότι, το νέο εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού ,που αποτελούν οι κύριοι,Ευστράτιος Σαλταούρας,Στέφανος Ποσνακίδης,Χρήστος Κάππας,Σπύρίδων Δημάκης και ο ίδιος (ο πάτηρ Αναστάσιος),το οποίο πριν λίγο καιρό ανανεώθηκε ξανά,από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα, έβαλε στόχο την ολική αποκατάσταση των εξωτερικών χώρων,ενώ όπως αποκάλυψε πριν λίγους μήνες ένα μεγάλο κομμάτι σοβά του καμπαναριού αποκολλήθηκε και έπεσε στο έδαφος και από τύχη δεν υπήρξε κάποιο ατύχημα.
Έτσι λοιπόν επισπεύθηκαν οι διαδικασίες καθώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για τους διερχόμενους από το σημείο και τον Ιούλιο ξεκίνησαν οι εργασίες με εργολάβο τον κ.Κωνσταντίνο Στάχτιαρη.

Διευκρινίζει ότι όλο το κόστος των εργασιών καλύφθηκε από το ταμείο του ναού,καθώς οι Πιστοί ανταποκρίθηκαν όπως μπορούσε ο καθένας με δωρεές,χορηγίες και ποσά που συγκεντρώθηκαν από τις περιφορές των δίσκων,καθώς η συντήρηση του ναού, ήταν αίτημα των Πιστών για πολλά χρόνια.

Φυσικά το έργο είχε εγκριθεί από την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας,την Ναοδομία και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι εσωτερικές τοιχογραφίες και οι παρεμβάσεις όπου κρίνεται απαραίτητο.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια