ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Πολλές πυρκαγιές το Σ/Κ στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου


Πολλές πυρκαγιές σημειώθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 7&8 Οκτωβρίου στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου με σημαντικότερη την πυρκαγιά στην Παλαιοκαρυά Παραβόλας.


Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες μεσημεριανές ώρες και  τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το απόγευμα.

Στην περιοχή επιχείρησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές του Ε.Π.Σ Παραβόλας,ενώ υπήρξε και συνδρομή από αέρος.
Σύμφωνα με ενημέρωση από την Π.Υ Αγρινίου,υπολογίζεται ότι κάηκαν συνολικά 50 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης,ενώ προκλήθηκαν καταστροφές σε λιοστάσι και σε εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Όπως τονίζει ο Διοικητής της Π.Υ Αγρινίου Αντιπύραρχος Χριστόφορος Μπόκας που συντόνιζε την χθεσινή κατάσβεση,οι πολίτες δεν πρέπει να ξεγελιούνται καθώς ναι μεν ημερολογιακά διανύουμε τον Οκτώβρη,όμως επικρατεί ακόμη πολύ ξηρασία από την ανομβρία των προηγούμενων μηνών,με αποτέλεσμα όταν ξεσπάσει πυρκαγιά να εξαπλώνεται πολύ γρήγορα(έτσι συνέβη χθες) ,όπως το καλοκαίρι, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης χθες πυρκαγιές ξέσπασαν στην Παλαιομάνινα,στο Αγγελόκαστρο,ενώ η Π.Υ Αγρινίου συνέδραμε και στην πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου.

Στην Παλαιοκαρυά  παραμένουν σε επιφυλακή δυνάμεις της Π.Υ Αγρινίου και ο Ε.Π.Σ Παραβόλας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια