ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο οδός Παπαστράτου: «Εδώ γλιστράς . . . εκεί περνάς» διάλεξε που περπατάς(φωτό)

Ξεκίνησε η σφυρηλάτηση στα πεζοδρόμια της οδού Παπαστράτου λόγω της ολισθηρότητάς τους σχεδόν πριν από ένα χρόνο(22-23 Γενάρη 2017) αλλά δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Ο Δήμος Αγρινίου πριν ένα χρόνο πήρε την απόφαση και ξεκίνησε τη σφυρηλάτηση των πλακών επί της οδού Παπαστράτου με σκοπό να αποφευχθεί η ολισθηρότητα, ειδικά κατά τις βροχερές ημέρες.
Αυτή η πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον Γενάρη του 2017 πάρθηκε μετά από έντονα παράπονα πολιτών της πόλης του Αγρινίου για πολλά ατυχήματα που έχουν συμβεί και μάλιστα με τραυματισμούς. Κάτι που επιβεβαίωνε τότε και ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Καλαμπαλίκης στο agrinioreport.com (δείτε εδώ το ρεπορτάζ πέρυσι) . Έτσι τα πεζοδρόμια λειάνθηκαν σε ορισμένα σημεία όπου αυτό κρίθηκε απαραίτητο.
Ένα χρόνο μετά περπατώντας όπως όλοι, επί των πεζοδρομίων της Παπαστράτου έχουμε γίνει μάρτυρες αρκετών ατυχημάτων που συνεχίζουν να συμβαίνουν, με τους πολίτες να σιχτηρίζουν και να αναρωτιούνται γιατί η λείανση των πεζοδρομίων έγινε μόνο από την μία πλευρά. . . λες και βρέχει μονόπατα ή λες και δεν υπάρχει το πρόβλημα και στα δύο πεζοδρόμια αλλά μόνο στο ένα.
«Ποιοί ήταν αυτοί που έκριναν που πρέπει να λειανθούν και που όχι τα πεζοδρόμια;» μας είπαν οι πολίτες. «Ξεκίνησαν κάτι, να διορθώσουν μια λάθος επιλογή και τοποθέτηση πεζοδρομίων με έντονη λεία επιφάνεια σε μια πόλη που η βροχή όταν ξεκινήσει δεν σταματάει, και δυστυχώς δεν το ολοκλήρωσαν. Κοιτάξτε την διαφορά . . . από εδώ περπατάς με σιγουριά και από την άλλη λες εδώ θα πέσω εκεί θα πέσω. Τα ατυχήματα πολλά και δεν μιλάμε να έχουν σημειωθεί μόνο σε μεγάλες ηλικίες. Το να γλιστρήσει κάποιος δεν γίνεται μία στις τόσες και γι αυτό σας το επισημαίνουμε ξανά. Σήμερα έγινε ξανά μπροστά σας. . . αυτόν τον κύριο που έπεσε αν έσπαγε κάτι και χτυπούσε σοβαρά ποιος θα τον αποζημίωνε; Αυτοί που φρόντισαν και όλους τους άλλους που είχαν κάποιο ατύχημα; Ας μάθουμε να ολοκληρώνουμε κάτι που ξεκινάμε και αφορά το καλό των πολιτών» μας τόνισαν όσοι μαζεύτηκαν γύρω από τον άνθρωπο που έπεσε βοηθώντας τον να σηκωθεί.
Καλό θα ήταν κατά την άποψή μας να συνεχιστεί η λείανση των πεζοδρομίων και να σημειωθεί καθολικά κατά μήκος της οδού Παπαστράτου για να αποφευχθούν και άλλα τέτοια ατυχήματα που μπορεί να είναι και κάποιες φορές πιο σοβαρά αν και το απευχόμαστε.
Δείτε στις παρακάτω φωτό (που τραβήχτηκαν χθες) την μία πλευρά που έχει λειανθεί, μετά την απέναντι που παρέμεινε όπως τοποθετήθηκαν οι πλάκες καθώς και την σωστή τοποθέτηση χωρίς προβλήματα εξ αρχής.
Πλευρά που έχει λειανθεί:
   
Πλευρά που παρέμεινε όπως τοποθετήθηκαν οι πλάκες:
     
Και η σωστή τοποθέτηση εξ αρχής:
Ρεπορτάζ :agrinioreport.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια