ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε Αιτ/νιας "Απόστολος Λουκάς"

Αποτέλεσμα εικόνας για AGRINIOLIKE ΛΟΘΚΆς

ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ-ΔΗΜΩΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

«ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»

Μ. Μπότσαρη 15

Αγρίνιο 30100

Τηλ:6970868494- 2641023985– 2641552284

Email: amea.apostolosloukas@gmail.com

Αρ.Πρωτ. : 33/28/4/2018

Αγρίνιο 28/4/2018

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας Απόστολος Λουκάς ,είναι ένας νεοσύστατος σύλλογος με ίδρυση τον Νοέβρη του 2016 και λειτουργία απ τον Ιανουάριο του 2017.Είμαστε ενταγμένοι στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Περιφερειακής κοινωνικής φροντίδας με αριθμό΄΄07126ΣΥΠ12016Ο38Ν 0026 και στο Εθνικό Μητρώο του Υπουργείου Εργασίας των Εθελοντικών μη Κυβερνητικών οργανώσεων και φορέων με αριθμό ΄΄07126ΣΥΠ12016038Ν 1432.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου υλοποιεί σταδιακά πολλές τις δράσεις του.Σαν σύλλογος είμαστε αυτοχρηματοδοτούμενοι απ τα μέλη μας. Ύστερα από αίτημα του Συλλόγου στο Υπουργείο Παιδείας και στη Διεύθυνση Περιφέρειας Αιτωλ/νίας εγκρίθηκε η αδειοδότηση στο Σύλλογο μας,για ενημέρωση μαθητών Λυκείων-Γυμνασίων σε όλη την περιφέρεια Αιτωλ/νίας, για θέματα αναπηρίας, προσβασιμότητας και ευαισθητοποίησης των νέων των Λυκείων-Γυμνασίων των αυριανών ενηλίκων.

«Βασικός στόχος του Συλλόγου είναι η κοινωνικοποίηση των Α.με.Α, η αποδοχή τους από τους συνανθρώπους διότι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού».

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας Απόστολος Λουκάς, αποτελείτε από Α.με.Α,γονείς Α.με.Α., επιστήμονες, ανθρώπους του μόχθου, ευαισθητοποιημένους, ανθρώπους με ιδέες και όραμα, με κοινές προσπάθειες για την προστασία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Α.μεΑ της Περιφέρειάς μας.

Αν αδρανήσουμε εμείς πως τα Α.με.Α του τόπου μας θα έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής;
Τα άτομα με αναπηρία έχουν ιδιαίτερα προβλήματα, έχουν όμως και ιδιαίτερες ικανότητες και ενδιαφέροντα που πρέπει να αξιοποιήσουν.

Τα Α.με.Α μας τα διακρίνει δύναμη του χαρακτήρα και θέληση για ποιοτική ζωή.

Ο οίκτος γι’ αυτά αποτελεί την πιο λανθασμένη αντιμετώπιση. Τα Α.με.,Α θέλουν να ζήσουν ως άνθρωποι με δικαιώματα. Να μπορούν να μετακινηθούν με ευκολία, να επισκεφτούν ένα κατάστημα, ένα νοσοκομείο, μία πλατεία, ένα θέατρο, να πάνε με φίλους σε μια ταβέρνα.

Διδάσκεται στα σχολεία μας μέθοδος ενσωμάτωσης και αποδοχής των Α.με.Α στην κοινωνία μας;

Θα μπορούσαμε να αλλάξουμε λανθασμένες νοοτροπίες, να καταπολεμήσουμε την άγνοια των πολιτών, να σταθούμε κοντά στα προβλήματα των Α.με.Α, ώστε να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο και να ζήσουν αυτόνομα, με ποιοτική συλλογική ψυχαγωγία και εκπαίδευση.

Υπάρχει στον τόπο μας κέντρο αποκατάστασης, εργοθεραπείας, φυσιοθεραπείας, υδροθεραπείας, κέντρο που να διαθέτει φυσιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσιοθεραπευτές δωρεάν;Γνωρίζεται ότι υπάρχουν και ανασφάλιστοι Α.με.Α.

Υπάρχει κέντρο για ειδική μέριμνα επαγγελματική κατάρτιση και ψυχαγωγία κινητικά η άλλων αναπήρων ατόμων;

Υπάρχει κέντρο διημέρευσης ημερήσιας ημιαυτόνομης διαβίωσης για Α.με.Α με μικτές αναπηρίες,μεγαλύτερης ηλικίας, όταν οι γονείς πλέον δεν θα υπάρχουν;

Υπάρχει υποστηρικτική τεχνολογία; Χώρος μουσικοθεραπείας; Υπάρχει προληπτική οδοντιατρική φροντίδα; Χρειαζόμαστε προαγωγή υγείας των Α,με,Α, προσβασιμότητα, βοήθεια στο σπίτι, υλικά για την καθημερινή τους φροντίδα.

Ο Σύλλογος Α.με.Α Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας«Απόστολος Λουκάς» παρακαλεί για συντονισμένες ενέργειες και υποστήριξη των Α.με.Α απ την πολιτεία.

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση επηρεάζει αρνητικά τις οικογένειες. Επηρεάζεται η λειτουργικότητα της οικογένειας και η ψυχική της υγεία

.Οταν ο χαμηλοσυνταξιούχος ανάπηρος των 320 ευρώ,καλείται μα πληρώσει συμμετοχή 25% στα φάρμακά του μηνιαίως,αναρωτήθηκε κανείς πως ζεί?Οταν αυτόματα βγαίνει απ το σύστημα και δεν είναι δικαιούχος ΚΕΑ?Απλά προσπαθεί να ζήσει,με μια κακή ποιότητα ζωής.Αυτό θέλουμε για τους ανάπηρους πολίτες αυτής χώρας?Να είναι επαίτες?

Η έλλειψη προσβασιμότητας είναι σημαντικός λόγος που οι ανάπηροι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους,δεν υπάρχουν ράμπες σε Δ.Υ,π.χ. (ΔΕΗ),και υπηρεσίες πρώην ΔΕΚΟ,π.χ(ΟΤΕ),κ.τ.λ και σε κάποιες υπηρεσίες που είναι προσβάσιμες,έχουν ανεβατόρια τόσο μικρά που δεν χωρά αναπηρικό αμαξίδιο,όπως π.χ.Επιμελητήριο,Δημαρχείο κ.α.Δεν υπάρχουν ειδικά w.c AMEA,σχεδόν πουθενά!!!!!!Πως να πάει ο ανάπηρος να κάνει τις συναλλαγές του.Η απάντησή τους τους είναι ,ότι είναι διατηρητέα τα κτίρια και δεν επιδέχονται απ την Πολεοδομία παρέμβαση(ΔΕΗ Αγρινίου),ή δεν είμαστε υποχρεωμένοι να φτιάξουμε ράμπα (ΟΤΕ Αγρινίου)!!!Ενώ και το 5ο Δημοτικό σχολείο Αγρινίου ,είναι διατηρητέο αλλά έχει ράμπα.

Η αντιμετώπιση των Δ.Υ στις συναλλαγές μας είναι απαράδεκτη,σχεδόν πουθενά δεν τηρείται ο νόμος για την προτεραιότητα των Α.ΜΕ.Α.η συμπεριφορά τους είναι απαράδεκτη(ΚΕΠΑ Αγρινίου),ΕΟΠΠΥ Αγρινίου,ΔΟΥ,κ.τ.λ.Πρέπει να φωνάζεις ότι είσαι ανάπηρος,να εκθέτεις στο κοινό το πρόβλημά σου,μήπως κ εξυπηρετηθείς.

Σε αρκετούς ανάπηρους μαθητές των Ε.Ε.Ε.Ε..Κ,και άλλων ειδικών σχολείων,έχουν σταματήσει οι συμβάσεις ή δεν έχουν αποζημιωθεί οι αυτοκινητιστές, με συνέπεια οι Α.με.Α μαθητές να παραμένουν στα σπίτια τους.Το πρόβλημα έγινε μεγαλύτερο, όταν δεν έγινε η πολυπόθητη συστέγαση ,του Ειδικού σχολείου -Νηπιαγωγείου, Μαρία Δημάδη, στο κτίριο της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου,όπως είχανε υποσχεθεί,οι υπεύθυνοι,με συνέπεια οι μαθητές να μην αποζημιώνονται για την μετακίνησή τους από το σχολείο τους, στην ΕΛΕΠΑΠ, και στα σπίτια τους, και να αντιμετωπίζουν προβλήματα στις θεραπείες τους.

Η ανεργία των νέων Α.με.Α είναι μεγάλη,δυστυχώς με την υπάρχουσα μοριοδότηση τις όποιες θέσεις τις καλύπτουν οι υπερπολύτεκνοι.

Ζητάμε την έμπρακτη συμπαράσταση ,υποστήριξη και επίλυση των προβλημάτων μας απ την πολιτεία,από το Υπουργείου Υγείας,το Υπουργείο Εργασίας,το Υπουργείο Παιδείας,την Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος,την Περιφερική ΕνότηταΑιτ/νίας και τους Δήμους της Περιφέρειας Αιτ/νίας.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ

η πρόεδρος Ελισάβετ Καραμπούλη

η αντιπρόεδρος Ζωή Στριμένου

ο γραμματέας Βασίλειος Στρεμμένος

η ταμίας Μπαρτζώκα Δήμητρα

το μέλος Ιουλιάνα Κάρζα

το μέλος Τάτσης Παναγιώτης

το μέλος Λιάπης Δημήτριος

το αναπληρωματικό μέλος Καλλιόπη Μπανάκα-Σαλάπα

το αναπληρωματικό μέλος Αρετή Μητσοπούλου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια