ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Με τι καιρό θα ψήσουμε,πότε αναμένεται κακοκαιρία


Καλός και σχετικά ζεστός καιρός θα επικρατήσει σε ολόκληρη τη χώρα το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα έως τις μεσημεριανές ώρες, ενώ κακοκαιρία αναμένεται από τη Δευτέρα του Πάσχα. Παράλληλα οι ατμοσφαιρικές συνθήκες το Σαββατοκύριακο ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Πιο αναλυτικά:

Το Μεγάλο Σάββατο 30/04/2016 και την Κυριακή του Πάσχα 01/05/2016 (μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες) σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες και μόνο στα βόρεια ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου. Οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο, με σταδιακή εξασθένηση, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα εξασθενήσουν και θα πνέουν μέτριοι και τοπικά ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25-26 βαθμούς Κελσίου. Μετά το μεσημέρι του Πάσχα πάντως, αναμένονται τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, τα δυτικά τμήματα και πιθανόν τα κεντρικά.

Τη Δευτέρα του Πάσχα 02/05/2016 αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα και πιθανόν αργότερα στα νησιά του Αιγαίου, με τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι στα βορειοδυτικά να είναι τοπικά έντονα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς, ενώ στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, με βαθμιαία ενίσχυση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, έως την Τετάρτη της Διακαινήσιμου Εβδομάδας, προβλέπεται βροχερός καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι μόνο στο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο δυτικών διευθύνσεων. Για την καιρική αυτή εξέλιξη θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Η ομάδα πρόγνωσης καιρού του meteo.gr σας εύχεται Καλή Ανάσταση με Υγεία!!!

Ιωάννης Κωλέτσης, ΕΑΑ-Πεντέλη, Μεγάλο Σάββατο 30/04/2016, Ώρα 12:30
πηγή:http://www.meteo.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια