ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Διαμαρτυρία αναγνωστών για την απαγόρευση διέλευσης σκύλων στον αύλειο χώρο του Αγίου Χριστοφόρου


Την διαμαρτυρία τους εξέφρασαν στο agriniolike.gr ιδιοκτήτες σκύλων οι οποίοι μένουν στην περιοχή του (καινούργιου) Ιερού ναού του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο, για την τοποθέτηση πινακίδας που απαγορεύει καθολικά την διέλευση σκύλων στον αύλειο χώρο του Ιερού ναού.
Μάλιστα όπως αναφέρεται στην πινακίδα(φωτό) η ανακοίνωση έχει δύο σκέλη,την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας των σκύλων, την ρύπανση και τα περιττώματα.
Χαρακτηριστικά αναγράφει τον νόμο 4039/12 για την απαγόρευση.


Όπως όμως δηλώνουν οι αναγνώστες, για το κομμάτι της διέλευσης, ως προς τη νομική διάσταση του θέματος, η εν λόγω πινακίδα είναι παράνομη (βάσει των Ν. 4039/2012 & 4235/2014) και ζητούν την απομάκρυνση ή την τροποποίηση της.
Ως προς την ηθική διάσταση του θέματος δεν μπορούν να καταλάβουν που ενοχλεί η παρουσία των οικόσιτων και "νόμιμων"προδιαγραφών δεσποζόμενων ζώων.
Σίγουρα είναι απαράδεκτο να ρυπαίνουν τους χώρους και να αφήνουν τα περιττώματα στους δημόσιους χώρους.
Όμως αυτό αφορά τους κακούς ιδιοκτήτες που όχι μόνο δεν σέβονται τις οικογένειες και τα παιδάκια που περνάνε καθημερινά από των χώρο,ούτε το περιβάλλον,αλλά ούτε τον ίδιο τους τον τετράποδο σύντροφο,
Φυσικά υπάρχουν και φιλόζωοι οι οποίοι φροντίζουν τα ζώα τους και το περιβάλλον,σεβόμενοι το δικαίωμα για ίση μεταχείριση-συνύπαρξη  και μαζεύουν τα περιττώματα και ότι άλλο πρέπει να μαζέψουν.

Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι σε αυτούς(τους κακούς) πρέπει να στοχεύει η συγκεκριμένη απαγόρευση και οποιαδήποτε άλλη απαγόρευση και να μην είναι καθολική, όπως και οι παραβάτες να τιμωρούνται με τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος.

Μάλιστα έστειλαν και λίνκ από το i-pet.gr με τίτλο: Η Πριγκίπισσα της Σουηδίας μαζεύει τα περιττώματα του Σκύλου της, κάτι που στην Ελλάδα αρκετοί δεν κάνουν ακόμα!

όπου αναφέρει:

Φωτογράφος απαθανάτισε την Πριγκίπισσα της Σουηδίας να μαζεύει τα περιττώματα του σκύλου της, την στιγμή που στην Ελλάδα συναντάμε πολλούς "Πρίγκιπες" που δεν έχουν ακόμα μάθει να το κάνουν...

Δυστυχώς στην χώρα μας, φτάσαμε στο 2015 και ακόμα συναντάμε μικρά "δωράκια" σε όλα τα πεζοδρόμια, τους δρόμους, και πολλές φορές κολλημένα κάτω από τα παπούτσια μας!

Ας ελπίσουμε τέτοιες εικόνες, να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο, για να κάνει αυτή την τόσο εύκολη ενέργεια, που δεν πρέπει κανείς να ντρέπεται να κάνει!


Είναι υποχρέωση, δεν είναι ντροπή.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/5/16, 12:53 π.μ.

    μπραβο. μαζεψτε σκατα απο σκυλια για να ικανοποιησετε το παραφυσιν φιλοζωικο παθος σας, αλλα μην ξεχνατε οτι τα σκυλια, οπως και αλλα ζωα, με τους ορους της φυσης, θα επρεπε να ειναι ελευθερα και οχι οικοσιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.