ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο:Πραγματοποιήθηκε η Σύνεντευξη τύπου για τον 22 Λαϊκό Αγώνα Νεάπολης


Στο πλαίσιο του 22ου  Λαϊκού Αγώνα Δρόμου Νεάπολης Αγρινίου που διοργανώνουν ο Δήμος  Αγρινίου, ο Σύλλογος Δρομέων  Υγείας  Αγρινίου  και  ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγρινίου υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑΥ πραγματοποιήθηκε νωρίτερα συνέντευξη τύπου, στην αίθουσα του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας, Αναστασιάδη 1.

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Αγρινίου ,κ.Νίκος Γκρίζης,
ο πρόεδρος του Σ.Δ.Υ Αγρινίου κ.Τιμολέων Δρόσος ,ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγρινίου κ.Βασίλης Ντελής, ο υπεύθυνος της διοργάνωσης κ.Νίκος Μουρτζιάπης και τοπικά ΜΜΕ.

Την παρουσίαση άνοιξε ο κ,Γκρίζης  οποίος ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που δίνεται συνέντευξη τύπου για αυτόν τον αγώνα και σκοπός είναι να ενημερωθεί ο κόσμος και να δηλώσουν συμμετοχή στον αγώνα.Το κάλεσμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και τους αθλητές και για αυτό το λόγο φέτος εκτός από την διαδρομή των 10χλμ,και την παιδική διαδρομή,θα υπάρξει διαδρομή περίπου 7 χλμ δυναμικού βαδίσματος,από το γήπεδο του Ελαιοφύτου μέχρι τον τερματισμό στο πρώην Δημαρχείο Νεάπολης.
Η συμμετοχή αναμένεται να είναι μεγάλη με άτομα από περιοχές της Δυτικής Ελλάδα και κυρίως με ντόπιους πολίτες,αθλητές και παιδιά.
Οι συμμετοχή για όλους είναι  δωρεάν.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ.Δρόσος ,ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι σκοπός του "λαϊκού" αγώνα δρόμου,είναι οι πολίτες να  κατέβουν στις διαδρομές και να δοκιμάσουν τις αντοχές τους.
Οι συμμετοχές αυξάνονται καθημερινά,αλλά κάνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή σε πολίτες και μικρά παιδιά.

Στην συνέχεια ο κ.Ντελής έκανε μια μικρή αναδρομή στην ιστορία και το ξεκίνημα του αγώνα που έγινε για πρώτη φορά το 1995.
Τόνισε ότι πάντα οι εκάστοτε Δημοτικές Αρχές στήριζαν τον αγώνα και είχαν άριστη συνεργασία.
Και αυτός με τη σειρά του καλεί τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή  και παρακίνηση,ώστε όλο και περισσότεροι να δηλώσουν συμμετοχή.
Επίσης αναφέρθηκε στην Τροχαία Αγρινίου που συνδράμει στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και το ΕΚΑΒ που θα είναι παρόν, καθώς και τον Δήμο Αγρινίου που αγκαλιάζει αυτήν την προσπάθεια.

Κλείνοντας ο κ.Μουρτζιάπης ανέφερε ότι ο αγώνας αποτελεί κίνητρο και ειδικά η διαδρομή του δυναμικού βαδίσματος για να δουν οι πολίτες που θα συμμετέχουν αν μπορούν και αν αντέχουν,ενώ ευχαρίστησε τους χορηγούς.
Οι συμμετοχές μπορούν να δηλωθούν μέχρι το Σάββατο,(τηλ εγγραφών 6972334415,6944299670)όμως και για όσους το αποφασίσουν την τελευταία στιγμή μπορούν,περίπου μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα να δηλώσουν εκείνη την ώρα.
Θα υπάρχει νερό στο 3ο και στο 5ο χλμ,ενώ οι τρεις πρώτοι αθλητές/τριες θα τους απονεμηθεί κύπελλο και μετάλλιο,ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.

Ευχή όλων είναι η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και η μεγάλη συμμετοχή!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια