ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Λευκάδα:Ακυβερνησία σκάφους και σύγκρουση σκαφών



Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νυδρίου Λευκάδας από τον Κυβερνήτη του  Α/Κ “ΑΜΑΛΙΑ” Ν.Λ. 322 για ακυβερνησία του σκάφους του λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή Νήσου Αρκούδι Λευκάδας.
Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε το ανωτέρω σκάφος με δύο (02) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια με τη συνδρομή του σκάφους Ε/Γ-Α/Κ “ΤΑΣΟΣ” Σ.Λ. 206 και συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το “ΑΜΑΛΙΑ” ρυμουλκήθηκε ασφαλώς στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Μεγανησίου ν. Λευκάδας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Α/Κ σκάφους μέχρι  μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας.

Επίσης:Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες , η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, ότι το σκάφος ΕΠ/ΚΟ–Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ” Ν.Λ. 251 προσέκρουσε με χαμηλή ταχύτητα στο Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΡΚΑΔΙΑ” Ν.Λ. 360, εντός του λιμένα Λευκάδας.
Συγκεκριμένα, ο Κυβερνήτης του ΕΠ/ΚΟ–Α/Κ κατά την διαδικασία χειρισμών απόπλου προσέκρουσε στο ανωτέρω Ε/Γ-Τ/Ρ, προκαλώντας του υλικές ζημιές.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΡΚΑΔΙΑ” μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια