ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Γλάστρα με τριαντάφυλλα cupcakes:Συνταγή από την Σχολή Μαγειρικής Τέχνης ΕΠΑΣ Μεσολογγίου



Σοκολατένια cupcakes
(για 18 περίπου τεμάχια)
- 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι κακάο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 9 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 1/2 φλιτζάνι νερό.


Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και τα βάζουμε σε θήκες για cupcakes.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.




Cupcakes πορτοκαλιού
(για 20 περίπου τεμάχια)
- 1 1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
- 1/4 φλιτζάνι κονιάκ
- 1/2 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 1/2 κ.γ. κανελα τριμμένη
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο


Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά μας με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε τα στερεά και ανακατεύουμε. Τα βάζουμε σε θήκες cupcakes και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 περιπου λεπτά.

Βουτυρόκρεμα
- 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 375 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 κ.σ. γάλα
- 1 βανίλια
- κόκκινο και κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής


Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ για 10 λεπτά περιπου. Βάζουμε στην μισή βουτυρόκρεμα κόκκινο χρώμα και στην άλλη μισή κίτρινο. Τα βάζουμε σε σακούλες κορνέ με μύτη αστεράκι. Αρχίζουμε να στολίζουμε τα cupcakes με την βουτυρόκρεμα τα μισά με την κόκκινη κρέμα και τα υπόλοιπα με την κίτρινη.

Συναρμολόγηση
Παίρνουμε ένα λάχανο (μάπα) και το τυλίγουμε με χαρτί γκοφρέ (χρώματος λαχανί κατά προτίμηση). Το τοποθετούμε σε μια γλάστρα και καρφώνουμε οδοντογλυφίδες ανά τρεις. Καρφώνουμε τα cupcakes στην γλάστρα με τις οδοντογλυφίδες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια