Μια πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή για σπιτικό cheese cake
Υλικά:12 μπισκότα digestive
600 γρ. τυρί κρέμα
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
4-5 κουτ. σούπ. ζάχαρη άχνη
1 κουτ. σούπ. κονιάκ
6 κουτ. σουπ. μαρμελάδα κεράσι
Εκτέλεση
1) Αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι και τη ζάχαρη άχνη, είτε με μίξερ είτε με σύρμα αυγών.
2) Θρυμματίζουμε-σε χοντρά κομμάτια- 2 μπισκότα digestive μέσα σε χαμηλό ποτήρι του ουίσκι. Επαναλαμβάνουμε για όλα τα ποτήρια.
3) Γεμίζουμε με την κρέμα τυριού μέχρι τα 2/3 κάθε ποτηριού.
4) Αραιώνουμε τη μαρμελάδα με το κονιάκ και προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας πάνω στην κρέμα τυριού, σε κάθε ποτήρι.
5) Παγώνουμε για μια ωρίτσα και απολαμβάνουμε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να "ελαφρύνετε" το cheesecake σας αν επιλέξετε τυρί κρέμα, γιαούρτι και μπισκότα digestive με χαμηλά λιπαρά! Επίσης δοκιμάστε να το σερβίρετε με γλυκό κυδώνι ή βύσσινο αντί για μαρμελάδα- είναι εξίσου απολαυστικό!
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
συνταγές:https://www.sintagespareas.gr
0 Σχόλια
Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.