ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Καινούργιο :Επίσκεψη της συγγραφέως Νένας Μπούρα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο



Την Τετάρτη 5 Μαρτίου, επισκέφτηκε το Σχολείο μας η γνωστή συγγραφέας, ερευνήτρια και αφηγήτρια παιδικών παραμυθιών κυρία Νένα Μπούρα.

Η κ. Μπούρα απευθύνθηκε αρχικά στους γονείς που είχαν συγκεντρωθεί, επισημαίνοντας τη σημασία και την σπουδαία παιδαγωγική αξία των παραμυθιών. Στη συνέχεια μίλησε στους μαθητές του Σχολείου, αρχικά στα παιδιά των μικρών τάξεων και στη συνέχεια σε αυτά των μεγάλων τάξεων. Η συγγραφέας αναφέρθηκε στην ιστορία των παραμυθιών και στην εξέλιξή τους. Στη συνέχεια αφηγήθηκε με μοναδικό τρόπο μερικά εκπληκτικά παραμύθια.



 Η κ. Μπούρα ενέπλεξε στην αφήγησή της μαθητές, χρησιμοποιώντας τους για να δραματοποιήσει τρόπον τινά τα παραμύθια. Η καινοτομία της αυτή και ο γενικότερα υπέροχος τρόπος αφήγησης καθήλωσε τα παιδιά και τους ξύπνησε το ενδιαφέρον για τα λαϊκά παραμύθια. Στο τέλος κάθε παραμυθιού ακούστηκαν όμορφα τραγούδια, τα οποία η κ. Μπούρα είχε προετοιμάσει σε συνεργασία με τον μουσικό του Σχολείου μας.


Στο τέλος της εκδήλωσης, η συγγραφέας ζήτησε από τους μαθητές να γράψουν σε χαρτί τον αγαπημένο τους ήρωα παραμυθιού και με αυτά σχημάτισαν ένα «δέντρο της γνώσης».
πηγή: http://kainourgiopress.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια