Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ι.Π. Μεσολογγίου καλεί στον εορτασμό της Εργατικής Πρωομαγιάς


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ι.Π. Μεσολογγίου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες στην 24ωρη Γενική Απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάςτη Δευτέρα 1 Μαΐου 2017 στις 10:30 στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου.
Έχοντας συνείδηση της ευθύνης και του χρέους που έχουμε απέναντι στους εργάτες που έχασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα, αγωνιζόμαστε ενωμένοι ενάντια στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές των κυβερνήσεων που τα τελευταία επτά χρόνια έχουν οδηγήσει τη χώρα μας σε οικονομική και κοινωνική εξουθένωση.

Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

Ø  Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει μισθωτούς και συνταξιούχους.
Ø  Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις.
Ø  Διασφάλιση από το κράτος της βιωσιμότητας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Ø  Δίκαιο Φορολογικό σύστημα.
Ø  Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατωτάτου μισθού και ημερομισθίου.
Ø  Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.
Ø  Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεις κοινωνικής ωφέλειας.    ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.