ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Το Ε.Κ.Α για την κινητοποίηση-παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ.Ο.Υ Αγρινίου




Τo ΕΡΓΑΤΙΚΌ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ στηρίζει  την απόφαση που πήρε η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ & ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ να πραγματοποιήσει κινητοποίηση  – παράσταση διαμαρτυρίας την  Παρασκευή 30/6/2017 στις 11.30 π.μ. έξω από την Εφορία (ΔΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ).

Στηρίζει επίσης το δίκαιο και αναγκαίο  πλαίσιο αιτημάτων των χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων από όλη τη χώρα που εκφράζονται μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Διεκδικώντας:

Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και φορολόγηση με βάση το πραγματικό εισόδημα αγρότη και κτηνοτρόφου. Σταδιακή αύξηση της φορολογίας ως 45% για τα μεγάλα εισοδήματα.
Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για την υγεία (6.95%) επειδή η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Αναβάθμιση και στελέχωση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, δωρεάν δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόνοια.
Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, στα μέσα και εφόδια καθώς ο ΦΠΑ είναι ουδέτερος φόρος.
Λέμε όχι σε κάθε παλιό και νέο χαράτσι, να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι, τραπεζίτες.
Ουσιαστικό εισόδημα και ελάφρυνση από τα χαράτσια και την άγρια φορολογία, μέτρα που θα επιτρέψουν στους μικρομεσαίους αγρότες να συνεχίσουν να δουλεύουν και να παράγουν.

Ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας της εργατικής τάξης. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να έχουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου. Το «όλοι για έναν και ένας για όλους» ισχύει για το εργατικό και για το αγροτικό κίνημα.

Μπορούμε με την συμμαχία μας και τον αγώνα μας, να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση να τους ανατρέψουμε.

EΡΓΑΤΙΑ – ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

Το Δ.Σ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια