Αγρίνιο:Ολοκληρώθηκε η Εθελοντική ΑιμοδοσίαΠραγματοποιήθηκε σήμερα η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Παπαστράτειο Μέγαρο που διοργάνωσε ο Σ.Ε.Α Αγρινίου με την υποστήριξη της υπηρεσίας της Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Αγρινίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη .

Συμμετείχαν ο Σύλλογος Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων Αιτ/νίας, ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας «Απόστολος Λουκάς» & ο Αγροτικός Συνεταιρισμός “Ένωση Αγρινίου"και η “Ακτίνα Εθελοντισμού Δήμου Αγρινίου”

Η προσέλευση στην αιμοδοσία σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου κα.Δήμητρα Αβράμπου κρίνεται πολύ ικανοποιητική ,καθώς συγκεντρώθηκαν πολύτιμες μονάδες αίματος για την ενίσχυση των αναγκών και εν'όψη καλοκαιριού.Επίσης θετικό ήταν το γεγονός ότι συμμετείχαν πολλά νέα παιδιά τα οποία ήταν ενημερωμένα για την τόσο απλή διαδικασία και πρόσφεραν το αίμα τους.                                                                          
Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, το φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως:

να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν κανονικοί αιμοδότες, δηλαδή τακτικοί εθελοντές αιμοδότες
να μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.

Αφορμή στάθηκαν τα γενέθλια του αυστριακού ιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος το 1900 και αργότερα τα ρέζους, τιμήθηκε δε, με το Nobel Ιατρικής το 1930 για τη σημαντική αυτή ανακάλυψη.

Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά του χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει.

Κάθε χώρα, για να καλύψει τις ανάγκες της σε αίμα, χρειάζεται 60.000 φιάλες αίμα, σε 1.000.000 κατοίκους και άρα στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων απαιτούνται τουλάχιστον 600.000 μονάδες, από τις οποίες μόνο το 40% καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες.-sansimera.gr
Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.