ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ιόνια Οδός :Αθήνα-Ιωάννινα σε 3 ώρες και 40 λεπτά

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike ιόνια οδός

Κλείδωσε τελικά η παράδοση του τμήματος Αμφιλοχία-Σελλάδες που φέρνει τον αυτοκινητόδρομο μέχρι την Άρτα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες την Τετάρτη 26 Ιουλίου το τμήμα μήκους 27χλμ παραδίδεται προς χρήση στους οδηγούς.

Το νέο τμήμα θα δημιουργήσει μαζί με το ήδη σε λειτουργία, ένα ενιαίο αυτοκινητόδρομο από το Αντίρριο μέχρι την Πέρδικα, μήκους 182χλμ αφήνοντας ως τελευταία εκκρεμότητα το τμήμα Πέρδικα-Εγνατία όπου και ολοκληρώνεται πλήρως ο αυτοκινητόδρομος.

Το νέο τμήμα λειτουργώντας θα σημάνει την περαιτέρω μείωση της χρονοαπόστασης Αθήνα-Ιωαννίνων σε 3 ώρες και 40 λεπτά, χρόνος αδιανόητος μέχρι πριν από λίγους μήνες. Επίσης καταργεί τις πολλαπλές στροφές στις περιοχές του Μενιδίου, οι οποίες συντελούσαν σε μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις.

Τα εγκαίνια της Τετάρτης αναμένεται να τελεστούν παρουσία του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και τοπικών παραγόντων. Είναι το δεύτερο τμήμα της Ιόνιας Οδού στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Ηπείρου που έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει καθώς αποκτά ένα εξαιρετικό και ασφαλές κύριο οδικό δίκτυο προς τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και γενικά την Αθήνα.

Τα …άσχημα νέα είναι πως θα σχεδόν παράλληλα (δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε) με τη λειτουργία του τμήματος Αμφιλοχία-Σελλάδες αναμένεται να διακοπεί για μερικές μέρες η κυκλοφορία στο τμήμα Φιλιππιάδα-Πέρδικα, προκειμένου να γίνει το «κούμπωμα» με το βόρειο άκρο του αυτοκινητόδρομου Πέρδικα-Εγνατία. Η τελευταία οριστική παράδοση του τμήματος αυτού εκτιμάται σύμφωνα με στελέχη της παραχωρησιούχου τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, ωστόσο και αυτό εξαρτάται από τα προγράμματα του Υπουργού Υποδομών και πιθανόν και του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Νίκος Καραγιάννης για το ypodomes.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια