ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο: Συνέντευξη τύπου για την κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας(βίντεο)


To σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Αγρινίου « Η ΕΝΩΣΗ» και ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου « Ο ΕΡΜΗΣ » παραχώρησαν χθες το μεσημέρι λίγο μετά τη 13:00 συνέντευξη τύπου  στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στα γραφεία του Eμπορικού Συλλόγου Αγρινίου με θέμα «Η πάλη για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας».


Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου κ. Πάνος Μπεσίνης αφού χαιρέτισε αυτή την από κοινού συνάντηση και συμπόρευση του ΕΣΑ με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου, με κοινό στόχο τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, αρχικά έκανε λόγο για το θέμα της σημερινής συνέντευξης τύπου και επισήμανε την μη παρουσία όλων των Μ.Μ.Ε κατά την διάρκεια αυτής.




Στην συνέχεια ο πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων κ. Δημήτρης Δήμας τοποθετήθηκε τόσο στην σημασία της Κυριακάτικης Αργίας καθώς και στην ιστορία της κατάκτησής της αλλά και στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα και στο τι θα ακολουθήσει και αναφέρθηκε αναλυτικά στα αιτήματα του σωματείου. Χαρακτηριστικά τόνισε: » Χτυπάμε το καμπανάκι ότι θα απελευθερωθούν οι Κυριακές όλο τον χρόνο είτε η περιοχή είναι τουριστική είτε όχι, δεν θα αντέξει κανείς να δουλεύει 7 μέρες την εβδομάδα και έτσι καλούμε όλους ενάντια στον φόβο που επικρατεί στους χώρους δουλειάς να αντισταθούν. Την Κυριακή όλοι στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη στις 10:00 το πρωί».





Σε ερώτηση του agrinioreport.com για την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί σε όλους στους χώρους εργασίας (και όχι μόνο στις πολυεθνικές) από την δεκαετία του 2000 και όχι τώρα που επικαλούνται όλοι την κρίση τόσο ο κ. Μπεσίνης όσο και ο κ. Δήμας επισήμαναν πως «απέναντί μας είναι κάθε μικρός, μεσαίος, μέλος ή μη μέλος που δεν τηρεί, δεν εφαρμόζει και δεν αγωνίζεται για τις δίκαιες εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα». Δείτε αναλυτικά τις απαντήσεις στο βίντεο που ακολουθεί:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια