Αγρίνιο :Συγκέντρωση διαμαρτυρίας (φωτο)


Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στην οδό Χ.Τρικούπη έξω από την Δ.Ε.Η στο Αγρίνιο,ενάντια στους πλειστηριασμούς και τον ΕΝΦΙΑ ,ζητώντας την απαγόρευση των πλειστηριασμών για την εργατική- λαϊκή οικογένεια,την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των χαρατσιών.


Το κάλεσμα του ΕΚΑ αναφέρει:


"Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι αγρότες, μικροΕΒΕ, νέοι και νέες

Η επίθεση που έχουν εξαπολύσει  από κοινού κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κουαρτέτο, κεφάλαιο, Ε.Ε. , με τη στήριξη των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου ( όλοι μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο)  είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Την κυβερνητική προπαγάνδα για «έξοδο από τα μνημόνια», «δίκαιη ανάπτυξη» την βιώνουν καθημερινά οι εργατικές λαϊκές οικογένειες. Τη «δίκαιη ανάπτυξη» την βιώνουν οι εκατοντάδες άνεργοι στην περιοχή μας, οι ανασφάλιστοι, οι συνταξιούχοι που συνέχεια βλέπουν την πενιχρή σύνταξή τους να πετσοκόβεται, οι μικρομεσαίοι αγρότες και ΕΒΕ. Την βιώνουν όλες οι οικογένειες που δεν  μπορούν να τα βγάλουν πέρα, να διασφαλίσουν τα απαραίτητα και απειλούνται με διακοπή ρεύματος επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.  Αντίστοιχα συσσωρεύουν χρέη σε νερό και ΕΝΦΙΑ. Είναι σκάνδαλο σε ένα νομό που «πνίγεται» στο νερό η εργατική τάξη να το πληρώνει χρυσάφι.Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η κυβέρνηση σχεδιάζει και επέλαση στις κατοικίες των εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών που έχουν φεσωθεί στις τράπεζες και δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους. Αυτό θα σηματοδοτήσει η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια και...
για την πρώτη κατοικία της λαϊκής οικογένειας. Από την 1.1. 2018 με βάση τους νόμους που έχει περάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προβλέπεται πλήρης απελευθέρωση των «προβληματικών» δάνειων, κάτι που θα λύσει τα χέρια των τραπεζών για να μεταβιβάσουν σε διάφορα κοράκια το σύνολο των στεγαστικών δανείων.
Είναι φανερό λοιπόν ότι με αυτό τον τρόπο θα έρθει η «ανάπτυξη» τους!!! Ξεζουμίζοντας την εργατική – λαϊκή οικογένεια, φορτώνοντας στην πλάτη του λαού όλα τα βάρη για να διασφαλιστούν τα δικά τους συμφέροντα, τα συμφέροντα των λίγων.


Η λύση των προβλημάτων μας βρίσκεται στα δικά μας χέρια και βασίζεται στην ταξική αλληλεγγύη, στην λαϊκή κινητοποίηση, στην οργάνωση στα σωματεία. Σε αυτό το δρόμο μπορούμε να ερχόμαστε αποτελεσματικά αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς, απολύσεις, τη φοροληστεία και τα χαράτσια, μπορούμε να αναχαιτίζουμε την αντιλαϊκή πολιτική και να παίρνουμε ανάσες. Δημιουργώντας ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας.
Απαιτείται αυξημένη επαγρύπνηση από την πλευρά των λαϊκών στρωμάτων.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε λαϊκή οικογένεια οπουδήποτε αντιμετωπίζει πρόβλημα να έρχεται άμεσα σε επαφή με το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και ταξικά σωματεία.
Να δημιουργήσουμε εστίες αντίστασης σε όλους τους χώρους δουλειάς, να είμαστε σε ετοιμότητα στις γειτονιές μας να υπερασπιστούμε τους γείτονες μας αν χρειαστεί.
Να έχουμε τα μάτια μας και αυτιά μας ανοιχτά.

 Κανείς να μην έχει αναστολή να μιλήσει για το πρόβλημά του στο γείτονα, στο συνάδελφο του.

ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Μόνο ένα μαζικό λαϊκό κίνημα, το οποίο είναι πάντα σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων μπορεί να αποτελέσει φραγμό στην επίθεση που δεχόμαστε",κλείνει το κάλεσμα.

Η Τροχαία Αγρινίου έχει κλείσει την Χ.Τρικούπη στο σημείο και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται στην Βότση.


Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.