ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Συμμετοχή του Κώστα Καραγκούνη στην 10η Συνάντηση Νέων του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες



Συμμετοχή του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Καραγκούνη, Αναπληρωτή Τομεάρχη Δικαιοσύνης, στην 10η Συναντήσεων Νέων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες.
Σημαντικές ανακοινώσεις του επιτρόπου προϋπολογισμού κ. Ετινγκερ για το 2018:
Η ευρωπαϊκή ένωση δίνει μεγάλη προτεραιότητα με σημαντική ενίσχυση των κονδυλιών στην ανάπτυξη, αντιμετώπιση της ανεργίας καθώς και στην ασφάλεια των πολιτών.

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, βρίσκεται από εχθές στις Βρυξέλλες και συμμετέχει στη συνάντηση του ΕΛΚ με θέμα τις ευρωπαικές εκλογές του 2019. Στο επίκεντρο των συζητήσεων είναι η διαμόρφωση της στρατηγικής και της προεκλογικής ατζέντας του ΕΛΚ.

Πληθώρα ομιλητών όπως ο Μάνφρεντ Βέμπερ, Επικεφαλής του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, και ο Ντάρα Μέρφυ, Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, εξήγησαν γιατί το κόμμα αυτό είναι σήμερα η κυρίαρχη δύναμη της Ευρώπης. Η συνδρομή του κόμματος στη σταθερότητα και την ευημερία της Ευρωπαικής Ένωσης υπήρξε καθοριστική ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε και στην πρωτοβουλία Γιουνκέρ για την ανάπτυξη. Παρ’όλα αυτά, η Ευρώπη αντιμετωπίζει φλέγοντα ζητήματα που αφορούν το μέλλον όλων μας. Το ζητούμενο είναι η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου με στόχο την κοινωνική και οικονομική συνοχή, την απασχόληση, την προστασία του περιβάλλοντος, την αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος των πολιτών και φυσικά την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Ο κ. Καραγκούνης στην τοποθέτησή του επισήμανε την μεγάλη αξία αυτού του διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των βουλευτών διαφορετικών χωρών για την άρτια κατάρτιση της προεκλογικής ατζέντας του κόμματος. Μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ζήτημα της ανεργίας που ειδικά στους νέους αγγίζει το 60% αλλά και στο θέμα του μεταναστευτικού, που δυσανάλογο βάρος καλείται να σηκώσει η Ελλάδα σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη της Ένωσης, ενώ είναι μια χώρα που αντιμετωπίζει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

Ο μεγαλύτερος εχθρός του ΕΛΚ αλλά και της Ευρωπαικής Ένωσης είναι ο ευρωσκεπτικισμός. Ο λαικισμός αυτός μπορεί μόνο να αντιμετωπιστεί με σοβαρές προτάσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή των ευρωπαίων πολιτών οικονομικά και κοινωνικά, αλλά συγχρόνως θα αντιμετωπίσουν τον φόβο της τρομοκρατίας που πλέον έχει μπει για τα καλά στη ζωή της Ευρώπης. Σήμερα λοιπόν, στα πλαίσια των συναντήσεων, ο Επίτροπος Προϋπολογισμού κ. Ετινγκερ, ανακοίνωσε πως εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2018 και λαμβάνονται όλα αυτά υπόψη. Μάλιστα, δίνεται προτεραιότητα, με ενίσχυση των κονδυλίων, στην ανάπτυξη και στην αντιμετώπιση της ανεργίας καθώς και στην ασφάλεια των πολιτών.

Ειδικότερα, προβλέπεται ενίσχυση της Europol, της Frontex, της EASO και άλλων οργανισμών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας αλλά και της καλύτερης διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών. Περαιτέρω, θα δοθούν περισσότερα χρήματα για την καινοτομία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και για τους νέους αγρότες. Ειδικά για τους αγρότες, ο επίτροπος προανήγγειλε μια νέα στρατηγική για την αντιμετώπιση των καταστροφών, με περισσότερη χρηματοδότηση που θα καλύπτει τις φυσικές καταστροφές, τις προσωπικές καταστροφές καθώς και αυτές που έρχονται από την ίδια την αγορά (εμπάργκο κ.α.). Μάλιστα στη νέα στρατηγική θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ασφαλιστική κάλυψη, με συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών.

Επίσης έγινε αναφορά στο Brexit, και στις εξελίξεις, και μάλιστα αναφέρθηκε ότι η Νορβηγία πληρώνει κάθε χρόνο 800 εκ. ευρώ για να έχει πρόσβαση στην κοινή αγορά δηλ. 175 ευρώ κατά κεφαλή ενώ η Βρετανία πληρώνει σήμερα 125 ευρώ. Βεβαίως, μετά την ολοκλήρωση του Brexit, το ποσό αυτό θα αναθεωρηθεί προς τα επάνω και βεβαίως δεν θα υπάρχει πια για τους Βρετανούς η πρόσβαση στα κέντρα των αποφάσεων.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τα fake news και την στρατηγική που θα ακολουθήσει η Ευρώπη για την αντιμετώπισή τους με έμφαση στο ποιός τα παράγει, ποιος είναι από πίσω και ποιος πληρώνει. Τέλος, ο επίτροπος ανακοίνωσε ειδικά για τις φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες κ.α.) ότι η ΕΕ θα έχει διαθέσιμα κονδύλια 1.6 δις ευρώ για τις χώρες που αντιμετωπίζουν σχετικά προβλήματα και φυσικά η Ελλάδα με τις πρόσφατες φονικές πλημμύρες θα έχει την δυνατότητα να κάνει χρήση τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια