ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Συζητήθηκε η ερώτηση Βαρεμένου για το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου – Κ. Γαβρόγλου: «Θα καλυφθούν τα λειτουργικά κενά»




«Τα λειτουργικά κενά στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου θα καλυφθούν», υποσχέθηκε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που είχε υποβάλει, και συζητήθηκε χθες το βράδυ στο Κοινοβούλιο, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος. «Τα λειτουργικά κενά που υπάρχουν στα σχολεία δεν είναι πάντοτε προβλέψιμα», είπε ο υπουργός, «και τα χρήματα για τις προσλήψεις δεν προέρχονται μόνο από τον τακτικό προϋπολογισμό, τα οποία και έχουμε εξαντλήσει, αλλά από το ΕΣΠΑ, τις δημόσιες επενδύσεις κλπ, οπότε πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην κατανομή τους. Δεν μπορώ, δυστυχώς, να είμαι πολύ πιο συγκεκριμένος, αυτό όμως που μπορώ να σας πω είναι ότι τα κενά αυτά θα καλυφθούν».

Ο υπουργός δήλωσε την επιθυμία της κυβέρνησης να αναβαθμίσει τον θεσμό των μουσικών και των καλλιτεχνικών σχολείων -«και αναβάθμιση σημαίνει και ενίσχυση της λειτουργίας των ήδη υπαρχόντων σχολείων, αλλά και δημιουργία νέων, διότι φαίνεται ότι υπάρχει μια πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση στην κοινωνία»-, αναφέρθηκε στις προσλήψεις που ήδη έχουν γίνει, και γενικά στα μουσικά σχολεία, και ειδικότερα στο Σχολείο του Αγρινίου, κάτι που ο Γιώργος Βαρεμένος είχε ήδη επισημάνει, και διαβεβαίωσε ότι και τα εναπομένοντα κενά θα καλυφθούν. «Εγώ σας υπόσχομαι ότι θα το λύσουμε το πρόβλημα, αλλά συνυπολογίζοντας και τα άλλα προβλήματα λόγω των εξαιρετικά δυσχερών δημοσιονομικών που έχουμε ως προς την πρόσληψη αναπληρωτών».

«Ομολογώ ότι περίμενα μια πιο συγκεκριμένη απάντηση, τουλάχιστον για τους 6 εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που παραμένουν εντελώς ακάλυπτες», είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Βαρεμένος. «Μια συγκεκριμένη απάντηση την περιμένουν τα παιδιά, την περιμένουν οι γονείς, την περιμένουμε όλοι μας». Επικαλέστηκε στοιχεία για το έργο που επιτελείται στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου -«έχω πάει στο Σχολείο, έχω παρακολουθήσει εκδηλώσεις του, και έχω εντυπωσιαστεί»-, επιμένοντας ιδιαίτερα στη σημασία που έχει η παρουσία του ως ενός «ζωντανού παράγοντα που είναι παρών στην πολιτιστική ζωή της περιφέρειάς μας», «μια κυψέλη καλλιτεχνικής δραστηριότητας, ένα αεράκι δροσερό, αναζωογονητικό στην πνιγηρή ατμόσφαιρα της κρίσης», αλλά και ένα «στοιχείο αντίστασης στη μετάλλαξη της πολιτιστικής δραστηριότητας που συμβαίνει στην περιφέρεια».
«Η κρίση», κατέληξε ο Γιώργος Βαρεμένος, «δεν έχει μια μεταφυσική ερμηνεία, έχει αίτια συγκεκριμένα. Είναι αίτια πολιτικά, είναι οικονομικά, είναι κοινωνικά, είναι και πολιτιστικά. Ξέρω τις δυσκολίες, αλλά αυτές πρέπει να υπερβούμε κι ας φαίνονται σε ορισμένους σαν λεπτομέρειες αυτά που ανέφερα για την καλλιτεχνική δραστηριότητα. Από εκεί, κατά τη γνώμη μου θα ξεκινήσουμε για να βγούμε με ασφάλεια από την κρίση».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια