Δ.ΙΕΚ Μεσολογγίου :Διαγράφονται καταρτιζόμενοι για να μην χάσουν την ιδιότητα του ανέργου από τον ΟΑΕΔ

Αποτέλεσμα εικόνας για AGRINIOLIKE ΔΙΕΚ

Ήδη μέχρι σήμερα, σε σύνολο 120 συνολικά καταρτιζόμενων έχουμε δεχθεί περίπου 10 αιτήσεις για διαγραφή τους από την κατάρτιση!
Στο Δημόσιο ΙΕΚ Μεσολογγίου, που προσπαθεί να αναπτυχθεί και να "εδραιωθεί" στην τοπική κοινωνία, ήδη έχει δημιουργηθεί σημαντική αναστάτωση, μεταξύ των σπουδαστών, με μέσο όρο ηλικίας πάνω από 25 και στην πλειοψηφία τους άνεργοι.
Αιτία είναι, η απώλεια της ιδιότητας του ανέργου από την "εκπρόθεσμη" δήλωση της φοίτησής τους στο τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΔ!
Ο ν. 4430/2016 αφαιρούσε την ιδιότητα του ανέργου σε όλους τους σπουδαστές των ΙΕΚ. Μετά από πλήθος διαμαρτυριών, για την αδικαιολόγητη και αυστηρή "σύνδεση" της φοίτησης στα ΙΕΚ με την ανεργία, εκδόθηκε σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος από τον ΟΑΕΔ με αρ. πρωτ. 16435/02.03.2017. Με αυτή διατηρείται η ιδιότητα του ανέργου "υπό προϋποθέσεις".
Πραγματικά αδυνατούμε όλοι, τόσο εμείς όσο και οι ενδιαφερόμενοι να εντοπίσουμε ποιος είναι ο λόγος ώστε να αποκλείεται κάποιος από το μητρώο ανέργων επειδή δήλωσε στον ΟΑΕΔ τη φοίτησή του 10-15 ημέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων, σε σχέση με κάποιον που το δήλωσε πριν την έναρξη, "εμπρόθεσμα"...

Όσοι "από άγνοια" δεν το δήλωσαν "τιμωρούνται" και εξισώνονται με εκείνους που το αποκρύπτουν!
Επίσης, όσοι επιλέγουν να συνεχίσουν την κατάρτισή τους, επιβαρύνονται με την "ποινή" της απώλειας της ιδιότητας του ανέργου. Και το σπουδαιότερο παραμένοντας ανασφάλιστοι!

Η ανεργία δε μειώνεται, βρίσκοντας τεχνάσματα να μειωθούν τα "νούμερα".
Την ανεργία θα τη μειώσουν όλοι αυτοί που επέλεξαν να συνεχίσουν την κατάρτισή τους, αν και τους αφαιρείται χωρίς καμιά επιείκεια ή ευαισθησία η ιδιότητα του ανέργου, ανοίγοντας νέους επαγγελματικούς ορίζοντες και στοχεύοντας σε νέες ευκαιρίες!

Ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ
Ιωάννης Γ. Χατζής

Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.