ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας


Με κύριο θέμα στην ημερήσια διάταξη τις δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με χρηματοδότηση  του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Ελλάδα 2014-2020, συνεδριάζει την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου και ώρα 3 μ.μ. το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχοντας προχωρήσει έγκαιρα σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, διεκδίκησε και εξασφάλισε σημαντικούς πόρους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο  για την υλοποίηση δράσεων που απευθύνονται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και όχι μόνο. Αυτό το σχέδιο δεν έμεινε στα λόγια, γίνεται πράξη, δίνοντας σημαντικές διεξόδους για την  υποστήριξη της κινητικότητας των εργαζομένων, την προώθηση της κοινωνικής ένταξης, την καταπολέμηση της φτώχειας, όπως επίσης κάθε διάκρισης, τις επενδυτικές προτεραιότητες, την  έξυπνη εξειδίκευση κ.α
Το σώμα θα ενημερώσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έχοντας ήδη καταγράψει τα πρώτα αποτελέσματα αυτών των παρεμβάσεων.
Μεταξύ των δομών που έχουν λειτουργήσει είναι και τα 19 Κέντρα Κοινότητας. Ένα από αυτά, το Κέντρο Κοινότητας Αιγίου, επισκέφθηκε προ ημερών ο Περιφερειάρχης απ’  όπου   ενημερώθηκε ότι κατά το πρώτο δίμηνο λειτουργίας του έχουν εγγραφεί 400 ωφελούμενοι. Αντίστοιχες επισκέψεις προγραμματίζονται το αμέσως επόμενο διάστημα  και σε άλλα Κέντρα Κοινότητας, όπως στην Αμαλιάδα και την Πάτρα.


Επίσης στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται :
- Δομές για Αστέγους στο Δήμο  Πατρέων και στο Δήμο Αγρινίου.
- Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας-Λειτουργία ξενώνων φιλοξενίας Δήμων Πατρέων και Αγρινίου.
- Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο στους Δήμους Πατρέων, Αγρινίου, Ναυπακτίας
- Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΗΦ) στην Πάτρα με φορείς υλοποίησης την Μέριμνα και τον σύλλογο Μαχητές, 2 στο Αγρίνιο με φορείς υλοποίησης το Εργαστήρι Παναγία Ελεούσα και τον σύλλογο ΑμεΑ Ηλιαχτίδα, και 1 στην Ναύπακτο με φορέα υλοποίησης τον σύλλογο ΑμεΑ Αλκυνόη
- Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) στους Δήμους Αγρινίου και Ήλιδας.
Για τη λειτουργία των δομών έχουν ήδη  προσληφθεί 79  άτομα εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ συνεχίζονται οι προσλήψεις για την πλήρη στελέχωσή τους.
Ανακαίνιση – Αναβάθμιση Αμφιθεάτρων
στο Πανεπιστήμιο Πατρών
Επίσης, μεταξύ των άλλων θεμάτων που θα απασχολήσουν το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι και η «Ανακαίνιση – Αναβάθμιση Αμφιθεάτρων Σχολής Θετικών Επιστημών και Πολυτεχνικής Σχολής» του Πανεπιστημίου Πατρών, έργο προϋπολογισμού 1.942.300,00€, που πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από  το Εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 001), έτους 2017.
ΘΕΜΑ : Πρόσκληση  σε συνεδρίαση Περιφερειακού  Συμβουλίου
               Δυτικής Ελλάδας.


Σας προσκαλούμε στην 18η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, την Πέμπτη  09 Νοεμβρίου   2017 και ώρα 15.00΄ στην Πάτρα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής) ,  με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:


ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ


  • Συζήτηση της υπ. αριθ. 9/19-10-2017 Επερώτησης της Επικεφαλής της Παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα» κας Χαμηλάκη Αικατερίνης με απάντηση από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων κ. Λύτρα Ιωάννη σχετικά με  την αναγκαιότητα παρέμβασης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το κόστος των διοδίων στους εθνικούς οδικούς άξονες «Ολυμπία Οδός» και «Ιονία Οδός» και το καθεστώς εκμετάλλευσης του εθνικού οδικού δικτύου από εταιρείες παραχώρησης.      
  


  
  • Συζήτηση της υπ. αριθ. 10/23-10-2017 Επερώτησης των Περιφερειακών Συμβούλων  της Παράταξης «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» κ.κ.Βασιλείου Χατζηλάμπρου, Κωνσταντίνου Γαβριηλίδη, Ευάγγελου Κατσακούλη, Κωνσταντίνου Κούστα και Ιωάννη Κολοβού με απάντηση από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού & Διοίκησης κ. Δριβίλα Δημήτριο σχετικά με μετακινήσεις υπαλλήλων της Π.Ε Αιτωλ/νίας.


  • Συζήτηση της υπ. αριθ. 11/24-10-2017 Επερώτησης της Επικεφαλής της Παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα» κας Χαμηλάκη Αικατερίνης με απάντηση από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων κ. Λύτρα Ιωάννη σχετικά με  ενέργειες και παρεμβάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σχετικά με το κόστος των διοδίων της Γέφυρας Α.Ε. και τους όρους της σύμβασης παραχώρησης.


  • Συζήτηση της υπ. αριθ. 12/30-10-2017 Επερώτησης του Επικεφαλής της Παράταξης «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» κ. Κανέλλη Γεωργίου με απάντηση από τον Περιφερειακού Συντονισμού & Διοίκησης κ. Δριβίλα Δημήτριο σχετικά με προβλήματα του νέου κτιρίου της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ


  1. Ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Ελλάδα 2014-2020.
         (εισηγητής   :Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
                                κ. Απόστολος Κατσιφάρας)


  1. Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου με τίτλο: «Ανακαίνιση – Αναβάθμιση Αμφιθεάτρων Σχολής Θετικών Επιστημών και Πολυτεχνικής Σχολής», Π/Υ: 1.942.300,00€ στη ΣΑΕΠ 001 του Εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, έτους 2017
                         (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης
                              & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)


  1. Έγκριση της πρότασης για τροποποίηση του έργου με ΚΑ 2015ΕΠ50100001 και τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ –ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Δ.Ε.
                         (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης
                              & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)








  1. Έγκριση αποδοχής χρηματοδότησης από την ΣΑΕ 571 για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Κατασκευή Περιφερειακού Δρόμου στην Τ.Κ. Νεράιδας»,  της αναγκαιότητας διενέργειας δαπάνης σύναψης σύμβασης για την υλοποίηση του, καθώς   και του τρόπου ανάθεσης του σύμφωνα με τον Ν.4412/2016 .
                    (εισηγητής   :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας
                                 Ηλείας κ. Γεώργιος Π. Γεωργιόπουλος)


  1. Έγκριση της Πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων  έργων – παρεμβάσεων (ως Παράρτημα ΙΙΙ) του Υποπρογράμματος 3 «Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων» του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (ΕΑΠ) «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Ηλεία»
                         (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης
                              & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)

  1. Έγκριση πρόσληψης Ιατρού Εργασίας με σύμβαση παροχής υπηρεσιών για το προσωπικό της έδρας και της Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
                         (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού
                                              & Διοίκησης κ.Δημήτριος Δριβίλας)

  1. Έγκριση πρόσληψης Ιατρού Εργασίας με σύμβαση παροχής υπηρεσιών για το προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας.
                         (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού
                                              & Διοίκησης κ.Δημήτριος Δριβίλας)

  1. Έγκριση πρόσληψης Ιατρού Εργασίας με σύμβαση παροχής υπηρεσιών για το προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
                         (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού
                                              & Διοίκησης κ.Δημήτριος Δριβίλας)


  1. Έγκριση τροποποιήσεων του Έργου με Κ.Α. 2014ΕΠ50100002 και τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Δ.Ε. ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Π.Δ.Ε. (ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ Π.Κ. 2013ΕΠ00100000)», Προϋπολογισμού 51.880.000€.
                         (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης
                              & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)


  1. Έγκριση του ετήσιου προγράμματος προμηθειών της Περιφέρειας Δυτικής
          Ελλάδας 2018
          (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών
                                 κ. Παναγιώτης Μπράμος)


  1. Έγκριση Ζ’ τροποποίησης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2017.
          (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών
                                 κ. Παναγιώτης Μπράμος)


  1. Έγκριση του τρόπου δημοπράτησης και του τρόπου ανάθεσης της εργολαβίας με τίτλο: «Εργασίες Αντιμετώπισης Κατολισθήσεων της ΠΕΟ Πατρών Τριπόλεως». ΚΕ : 2012ΕΠ00100032.   Προϋπολογισμός εργολαβίας: 500.000,00€   (με ΦΠΑ).
         (εισηγητής   :Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Δικτύων
                                κ. Ιωάννης Λύτρας)


  1. Αποδοχή χορηγίας και έγκριση αναγκαιότητας μετακίνησης εκπροσώπων ευρωπαϊκών επιχειρηματικών περιφερειών δαπάνης μέχρι του ποσού των 5.000,00 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. για τη διοργάνωση του Διεθνούς Αναπτυξιακού Συνεδρίου με θέμα: «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στην Δυτική Ελλάδα» που θα πραγματοποιηθεί 13-15 Δεκεμβρίου 2017 στην πόλη των Πατρών.
                         (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης
                              & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)

  1. Έγκριση διαδικασίας δημοπράτησης του  έργου : Κ.Ε.: 2017ΕΠ00100003 «Εγκατάσταση φωτεινής  σηματοδότησης στο κόμβο  Ναυαρίνου (Κανακάρη) – Παπαφλέσσα του Δήμου Πατρέων» από το Πρόγραμμα  Δημοσίων  Επενδύσεων  2017  της  ΣΑΕΠ 001.
         (εισηγητής   :Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Δικτύων
                                κ. Ιωάννης Λύτρας)


  1. Έγκριση της πρότασης ένταξης για τη χρηματοδότηση του έργου «ΠΙΣΤΩΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Βελτίωση Ε.Ο. Δάφνη – 111 Ε.Ο. στο Τμήμα παράκαμψη Δάφνης – παράκαμψη Κεραμιδιάς»», με το ποσό των 10.900,00 € στη ΣΑΕΠ 001 του Εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2017.
                         (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης
                              & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)


  1. Έγκριση του τρόπου δημοπράτησης και του τρόπου ανάθεσης των υποέργων:
Ι) (02.13) με τίτλο: «Συντήρηση Αποκατάσταση και Άρση Επικινδυνότητας των Κόμβων Εισόδου-Εξόδου της Πάτρας, του Πύργου και του Αγρινίου».
Προϋπολογισμός υποέργου (02.13): 8.000.000,00€  (με ΦΠΑ)
ΙΙ) (02.14) με τίτλο: «Συντήρηση Σήμανσης & Ασφάλισης Εθνικού Οδικού Δικτύου ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας».
Προϋπολογισμός υποέργου (02.14): 700.000,00€  (με ΦΠΑ)
ΙΙΙ) (02.15) με τίτλο: «Συντήρηση Σήμανσης & Ασφάλισης Εθνικού Οδικού Δικτύου ΠΕ Αχαίας».
Προϋπολογισμός υποέργου (02.15): 600.000,00€  (με ΦΠΑ)
ΙV) (02.16) με τίτλο: «Συντήρηση Σήμανσης & Ασφάλισης Εθνικού Οδικού Δικτύου ΠΕ Ηλείας».
Προϋπολογισμός υποέργου (02.16): 400.000,00€  (με ΦΠΑ)του έργου της ΣΑΕΠ501 : Κ.Ε.: 2014ΕΠ50100002 .
         (εισηγητής   :Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Δικτύων
                                κ. Ιωάννης Λύτρας)

  1. Έγκριση αναγκαιότητας για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Π.Ε. Ηλείας στη διοργάνωση του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, της 17ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio και των Παράλληλων Εκδηλώσεων τους, στον Πύργο και άλλες πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από 2 έως 20 Δεκεμβρίου 2017, μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ με ΦΠΑ».
                    (εισηγητής   :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας
                                 Ηλείας κ. Γεώργιος Π. Γεωργιόπουλος)

  1. Συμπλήρωση της υπ’ αριθμό 127/2016 απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου, σχετικά με την έγκριση του ετήσιου προγράμματος προμηθειών έτους 2017 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2017, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
          (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών
                                 κ. Παναγιώτης Μπράμος)

  1. Έγκριση της πρότασης ένταξης για τη χρηματοδότηση της Μελέτης «Οριστική Μελέτη Γεωτεχνική, Στατική και Υδραυλική Γέφυρας Πόρου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας», με το ποσό των 74.400,00 € στη ΣΑΜΠ 001 του Εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2017.
                         (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης
                              & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)






  1. Επικύρωση πρακτικών 11ης /2017, 12ης /2017 13ης /2017,  14ης /2017   και 15ης /2017 συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.


                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ
                                                 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ   

                                                          ΓΕΩΡΓΙΟΣ Παν. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια