ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Πρώτο έργο της Ο.Χ.Ε. η ένταξη του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσολογγίου

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike μεσολογγίου

Το πρώτο έργο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Μεσολογγίου – Αιτωλικού εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» και αφορά την πράξη «Αποκατάστασης Ξενοκράτειου κτηρίου στο Μεσολόγγι και μετατροπή του σε μουσείο», συνολικού προϋπολογισμού 3.700.000 ευρώ.
Το έργο που εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και περιλαμβάνεται στις προτάσεις που υπέβαλλε ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Ο.Χ.Ε. Προβλέπεται δε η αποκατάσταση του κτηρίου που βρίσκεται στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου και η μετατροπή του από σχολικό συγκρότημα σε μουσειακό χώρο για τη δημιουργία και  οργάνωση μόνιμης έκθεσης αρχαιολογικών συλλογών.
   Πέρα από τις τεχνικές παρεμβάσεις και εργασίες που απαιτούνται για το παραπάνω σκοπό, η παρέμβαση περιλαμβάνει επίσης τον σχεδιασμό και την παραγωγή εποπτικού υλικού (αρχαιολογικό οδηγό, ενημερωτικά φυλλάδια, εκπαιδευτικά έντυπα και συνοδευτικό υλικό, ψηφιακές και εφαρμογές πολυμέσων, εξοπλισμό εργαστηρίων, αποθηκών και γραφείων.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος σημειώνει πως «Τηρώντας τις εξαγγελίες μας σχετικά με την εφαρμογή των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων Μεσολογγίου – Αιτωλικού, θα παραδώσουμε στην πόλη και το Δήμο μας ένα μεγάλο έργο, το οποίο είχε μείνει για καιρό σε επίπεδο υποσχέσεων. Σε υλοποίηση και εφαρμογή της πολιτικής μας βούλησης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα περιλαμβάνει ένα λειτουργικό κτήριο συνολικού εμβαδού 1.335 τ.μ. με πλήρη εξοπλισμό των εκθεσιακών του χώρων, φιλόξενο για τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες και απόλυτα προσεγγίσιμο στην ενημέρωση ή την διαδραστική εκπαιδευτική διαδικασία. Το Αρχαιολογικό Μουσείο που αποτέλεσε «όνειρο» τώρα γίνεται πραγματικότητα. Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς και προσηλωμένοι στην υλοποίηση της Ο.Χ.Ε. έτσι όπως τη σχεδιάσαμε για το Δήμο μας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια