ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Επιλογή πρότασης του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου για δημιουργία Μουσείου αφιερωμένου στη θάλασσα και την αλιεία στο Αιτωλικό


Στις 7 Νοεμβρίου στο Ταράντο της Ιταλίας η Επιτροπή του προγράμματος Interreg Ελλάδα Ιταλία ενέκρινε 41 προτάσεις από τις 349 που υποβλήθηκαν. Οι επιλεγμένες προτάσεις θα υποβληθούν σε περαιτέρω ελέγχους για την τελική έγκριση.

Το υποβληθέν πρόγραμμα MUSE στο οποίο ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου είναι εταίρος, αφορά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υφιστάμενων Portmuseums ή τη δημιουργία νέων στην επιλέξιμη περιοχή του έργου.

Τα portmuseums μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες για την έρευνα, τη συλλογή, την ανταλλαγή και εμβάθυνση των γνώσεων που σχετίζονται με τη θάλασσα και τις παραδόσεις της αξιοποιώντας την κουλτούρα της θάλασσας και των αλιέων και των σχετικών παραγωγικών δραστηριοτήτων.
Το μέρος που αφορά το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου περιλαμβάνει προωθητικές δράσεις και την δημιουργία ενός μουσείου – πολυχώρου στην θέση «Εξέδρα» στο Αιτωλικό, με συνολική ανάπλαση του χώρου. Το μουσείο εκτός από τα εκθέματα εντός και εκτός του χώρου θα περιλαμβάνει εξοπλισμό τρισδιάστατων προβολών.

Σε δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Σταράμος σημειώνει: «Την πρόταση επιμελήθηκα προσωπικά, με την προϊσταμένη του τμήματος Προγραμματισμού, κυρία Χριστιάνα Παπαδημητρίου την οποία και ευχαριστώ θερμά. Χωρίς αυτήν δεν θα ήταν εφικτή η σημερινή επιτυχία.
Η πρόταση μας είναι μεταξύ των 19 της αντίστοιχης κατηγορίας και αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια