ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο :Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο του Πολυτεχενείου (φωτο-βίντεο)


Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου, στο πλαίσιο συμπλήρωσης 44 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, διοργάνωσε χθες το βράδυ λίγο μετά τις 20:00  εκδήλωση με τίτλο «Πολυτεχνείο 1973-2017: Η μνήμη απέναντι στη λήθη» σε χώρο-καφέ στο Αγρίνιο. 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και μίλησε ο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Αιτ/νίας κ. Γιώργος Βαρεμένος.


Η βουλευτής Αιτ/νίας Μαρία Τριανταφύλλου δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγο υποχρεώσεών της στο εξωτερικό, αλλά μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ανάγνωσε τον χαιρετισμό της.


Το προγραμματισμένο λαϊκό-ρεμπέτικο γλέντι αναβλήθηκε όπως ήταν φυσικό λόγο του πένθους των ημερών για τους θανάτους στην Αθήνα,από τις πλημμύρες.









Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο του Πολυτεχνείου:

Σήμερα θυμόμαστε και τιμούμε τους αγώνες των νέων ανθρώπων που αγωνίστηκαν και ορισμένοι θυσιάστηκαν, για να υπάρξει δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Το στίγμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένει μέσα στο χρόνο ανεξίτηλο. Η διαχρονικότητα των αιτημάτων για δημοκρατία, για κοινωνικά δικαιώματα, για αξιοπρέπεια, είναι αυτή που κάνει τη συγκεκριμένη επέτειο να μην μοιάζει με τις άλλες.
Ειδικά στις μέρες μας, που οι νοσταλγοί της χούντας και του φασισμού εμφανίζονται ξανά για να σκορπίσουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, οφείλουμε να ορθώσουμε ανάστημα απέναντί τους και να συνεχίσουμε στον δρόμο που χαράχθηκε για πάντα το Νοέμβριο του 1973.
Η εξέγερση του Νοέμβρη αποτελεί έμπνευση και οδηγό για τους σημερινούς αγώνες της νεολαίας. Κανείς δεν έχει δικαίωμα λοιπόν να αποκλείει την ίδια τη νεολαία από τους εορτασμούς μνήμης, κανείς δεν έχει δικαίωμα να καπηλεύεται βάναυσα τα μηνύματα του Πολυτεχνείου.
Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουμε πως ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε ουσιαστικά τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, τη μνήμη όλων όσοι αντιστάθηκαν στη χούντα, είναι η συνέχιση του αγώνα για μια καλύτερη ζωή, για Ελευθερία, Δημοκρατία και κοινωνική Δικαιοσύνη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια