ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο :Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση βιβλίου του Βασίλη Παπασάικα



Σε μια κατάμεστη , ζεστή αίθουσα , πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 η παρουσίαση του βιβλίου του Γλύπτη Βασίλη Παπασάικα με τίτλο :΄΄ΟΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΠΡΑΛΟ΄΄που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου και οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης .
Την εκδήλωση άνοιξε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Μαρία Παπαγεωργίου η οποία ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν και  δήλωσε ότι : ΄΄ το βιβλίο γράφτηκε από έναν κορυφαίο γλύπτη του τόπου μας για έναν άλλον κορυφαίο διεθνούς φήμης γλύπτη επίσης του τόπου μας! Ο Συγγραφέας δε γράφει μια βιογραφία αλλά στιγμιότυπα της ζωής του Χρήστου Καπράλου τα οποία συν-βίωσε.  Άλλωστε ο τίτλος σηματοδοτεί ευθύς εξ αρχής το περιεχόμενο του βιβλίου. Ένα βιβλίο το οποίο αποτίει κατ’ αρχάς φόρο τιμής στην ευγενέστερη και πνευματικότερη μορφή της αγάπης, τη φιλία. Το βιβλίο ξεδιπλώνει την ιστορία της σχέσης μεταξύ των δυο καλλιτεχνών η οποία ξεκίνησε από ένα τυχαίο  γεγονός. . . . ΄΄.


Στη συνέχεια ο κ. Βασίλης  Παπασάικας  συνομίλησε  με την Επιμελήτρια του βιβλίου κ.Βάσω Κυριαζάκου και περιέγραψε με γλαφυρότητα την πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών.
Στη συνέχεια ο κ.Παπασάικας περιέγραψε σκηνές από τις συναντήσεις στα εργαστήριά του Χρ.Καπράλου και τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούσε. Σε ερώτηση της κ.Κυριαζάκου αναφέρθηκε σε περιστατικά τα οποία βίωσε ο Καπράλος στην ιδιαίτερη πατρίδα του , το Παναιτώλιο, το οποίο αγαπούσε και το οποίο δεν επισκέφτηκε ποτέ.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο τ. Βουλευτής Ν.Αιτ/νίας κ.Βαϊνάς Γιάννης, ο τ. Δήμαρχος Αγρινίου κ.Σώκος Ευθύμιος, η τ. Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κατσαρή Κων/να ,η Επίτιμη Πρόεδρος του Εργαστηρίου ΄΄Παναγία Ελεούσα΄΄ κ. Τσούτσου Μαρία, ο Καλλιτεχνικός Δ/ντής της Πινακοθήκης Αγρινίου κ. Γαρουφαλής Χρήστος, η Πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Ν. Αιτ/νίας κ. Χρυσικοπούλου Μαίρη και ο τ. Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Υφαντής Λεωνίδας.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια