ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο :Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου»


Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσια Υγείας  του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Μελέτης Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων Εντέρου και τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για θέματα υγείας πρόκειται να υλοποιήσει επιστημονική ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:
«Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου»
την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 6 μ.μ.
Στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου
(κτίριο πρώην Τράπεζας της Ελλάδας)
Αναστασιάδη 1, Αγρίνιο


ΟΜΙΛΗΤΈΣ:
  • Γεράσιμος Μάντζαρης, Συντονιστής Διευθυντής Γαστρεντερολογικού Τμήματος
Γ.Ν.Α. "Ο Ευαγγελισμός"
  • Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής, Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Β' Χειρουργική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου Αθηνών
  • Αριστέα Μπασχαλή, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Προϊσταμένη Τμήματος Κλινικής Διατροφής, Γ.Ν.Α. "Ο Ευαγγελισμός"


Πέντε εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με τη νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα, παθήσεις που είναι γνωστές ως Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου (ΙΦΝΕ).
Η νόσος εμφανίζεται σε δύο διαφορετικές ηλικίες στη ζωή μας. Η συχνότερη εμφάνιση είναι στις ηλικίες 10 με 40 ετών και η δεύτερη στις ηλικίες 55 με 60 ετών. Και τα δύο φύλα προσβάλλονται ισότιμα.
Η αιτιολογία των φλεγμονωδών νόσων δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Πολλές θεωρίες έχουν διατυπωθεί αλλά καμία δεν έχει αποδειχθεί. Έχουν ενοχοποιηθεί πολλοί περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η δίαιτα, το κάπνισμα, το αλκοόλ, οι λοιμώξεις και το οικογενειακό ιστορικό.
Η νόσος δεν «κοστίζει» μόνο στο σώμα, αλλά και στην ψυχολογία του ασθενή, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις και επηρεάζει όλες τις πτυχές της ζωής του ασθενούς, ο οποίος συμβαίνει να βιώνει ποικίλα συναισθήματα από τη στιγμή κιόλας της διάγνωσης.
H ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση μας βοηθούν στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια