Συνάντηση του Καναδού Πρέσβη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας


Η διασύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα τέθηκε στο επίκεντρο της επίσημης  συνάντησης που είχε σήμερα Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 ο   πρέσβης του Καναδά Κιθ Μόριλ, με τον  Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα. Ο Καναδός πρέσβης, κατά την επίσκεψή του,  θέλησε να ενημερωθεί για το ρόλο που διαδραματίζει η Περιφέρεια στη σύνδεση του Πανεπιστημίου και των ερευνητικών ιδρυμάτων με την παραγωγή.

Κατά τη συνάντηση, ο  Περιφερειάρχης  αναφέρθηκε στις παραδοσιακά στενές σχέσεις της χώρας μας με τον Καναδά, λόγω της έντονης παρουσίας της ελληνικής ομογένειας εκεί, τη διέξοδο που προσπαθούν να βρουν  στον Καναδά αρκετοί  νέοι από την περιοχή,  αλλά και των σταθερών εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.Ενημέρωσε επίσης τον Καναδό πρέσβη για τις προσπάθειες που καταβάλει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σχετικά με την αναδιάταξη των παραγωγικών δυνάμεων της περιοχής, την ενίσχυση της εξωστρέφειας, τη σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.
Ο Καναδός πρέσβης, από την πλευρά του,  ήταν ενήμερος τόσο για το γεγονός ότι η ΠΔΕ έχει βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών ως Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης 2017, όσο και για το Διεθνές Αναπτυξιακό Συνέδριο που οργανώνει η Περιφέρεια στις 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου 2017. Μάλιστα εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το περιεχόμενό του και συνεχάρη την Περιφέρεια για την πρωτοβουλία της.

Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.