Διαμαρτυρία του Γ.Ο.Ε.Β Αχελώου για την αποστράγγιση περιοχών της Αιτ/νιας

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolke διώρυγ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως την Παρασκευή 12/1/18 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας με αντικείμενο την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ιόνιας Οδού και γενικότερα την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Μεσολογγίου μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα του Οκτωβρίου 2016 και του Δεκέμβρη 2017.

Επίσης, διαμαρτυρόμαστε γιατί όπως γνωρίζετε από την ισχύουσα νομοθεσία, την αποστράγγιση της ευρύτερης περιοχής, από τον ποταμό Εύηνο μέχρι και τον ποταμό Αχελώο γίνετε από τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων. Οι εν λόγω Οργανισμοί προστατεύουν μεταξύ άλλων τους Δήμους Ι.Π. Μεσολογγίου και τον πρώην Δήμο Οινιάδων. Επιπλέον θα πρέπει να σας γνωρίσουμε ότι οι δύο αρδευτικές Διώρυγες Δ20 και Δ28 οι οποίες είναι αρδευτικές, κατά τους χειμερινούς λειτουργούν παράνομα και παράτυπα ως αποστραγγιστικές,

Προκειμένου να αποστραγγίσουν τα πλεονάζοντα νερά των λιμνών Τριχωνίδας και Λυσιμαχείας προστατεύοντας τον Δήμο Αγρινίου από πλημμύρες. Επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι έχουμε την ανάλογη εμπειρία και ευθύνη για την αποστράγγιση των παραπάνω περιοχών, Δεν μπορεί να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Υποδομών πριν προβεί στην ολοκλήρωση της μελέτης για την αντιπλημμυρική προστασία της Ιόνιας οδού και του Μεσολογγίου, να κληθούμε να καταθέσουμε τις προτάσεις και τις απόψεις μας για τη βελτίωση ση της αποστράγγισης της ευρύτερης περιοχής.
Είμαστε στη διάθεσή σας και θεωρούμε επιτακτική την συνάντηση και παρακαλούμε για τα δέοντα.

Γ.Ο.Ε.Β. ΑΧΕΛΩΟΥ

Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.